Witam
Niedawno reinstalowałem system i od tego czasu co włanczam komputer to musze czekać około 2 min aż pokaże sie taki niebieski ekran przedzielony delikatną białą pionową kreską, po lewej stronie tej kreski jest taki mniejwiecej napis :aby rozpocząć kliknij swoją nazwę użytkownika, a po prawej stronie jest jest właśnie ta nazwa i dopiero jak ją klikne to ładuje sie system , następnie wyskakuje plansza zapraszamy i uruchamiają sie programy antywirus, gg i inne . Przed reinstalacją systemu naciskałem Pawer i wszystko ładowało się atomatycznie nic nie trzeba było naciskać żadnej nazwy użytkownika . Będę wdzięczny za pomoc w usunięciu tego denerwującego problemu
Kłopotliwe uruchamianie komputera
Rozpoczęty przez
marceli5555
, 01 11 2007 23:56
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 01 11 2007 - 23:56
Napisano 02 11 2007 - 10:32
Start>Uruchom>control userpasswords2 i odznacz "Żeby uzywać tego komputera ...."
Napisano 02 11 2007 - 12:35
Niestety to jeszce pogorszyło sprawe bo w tej chwili przed tą planszą z białą pionowa kreską wyskakuje też niebieska plansza z dwoma okienkami jedno okienko to logowanie do systemu gdzie jestem proszony o hasło a drugie okienko to komunikat logowania a w nim informacja że zalogowanie w systemie nie bylo możliwe ,mam sprawdzić nazwe i hasło, ja przecież nie wpisywałem żadnego hasła. Po ponownym zaznaczeniu ptaszka w okienku " żeby używać tego koputera" wszystko wruciło do poprzedniej sytuacji czyli problem pozostał.Start>Uruchom>control userpasswords2 i odznacz "Żeby uzywać tego komputera ...."
Napisano 02 11 2007 - 13:02
Jak odznaczysz tego ptaszka to musisz wpisać nazwę uzytkownika z hasło na jakie ma sie komputer autoatycznie logować. W twoim przypadku hasło pewnie będzie puste a jako nazwę użytkownika wpisz to co masz na starcie w okienku
Napisano 02 11 2007 - 19:48
Nurek, wielkie dzięki pomogło ,teraz uruchamia się tak jak przed reinstalacja czyli pawer i ide do kuchni zrobić kawke ,przychodze i komputer juz czeka w gotowości ,jeszcze raz dziękuje za pomocJak odznaczysz tego ptaszka to musisz wpisać nazwę uzytkownika z hasło na jakie ma sie komputer autoatycznie logować. W twoim przypadku hasło pewnie będzie puste a jako nazwę użytkownika wpisz to co masz na starcie w okienku
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych