Skocz do zawartości

Zdjęcie

Kłopotliwe uruchamianie komputera

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 marceli5555

marceli5555

Początkujący

• 76 postów

Napisano 01 11 2007 - 23:56

Witam
Niedawno reinstalowałem system i od tego czasu co włanczam komputer to musze czekać około 2 min aż pokaże sie taki niebieski ekran przedzielony delikatną białą pionową kreską, po lewej stronie tej kreski jest taki mniejwiecej napis :aby rozpocząć kliknij swoją nazwę użytkownika, a po prawej stronie jest jest właśnie ta nazwa i dopiero jak ją klikne to ładuje sie system , następnie wyskakuje plansza zapraszamy i uruchamiają sie programy antywirus, gg i inne . Przed reinstalacją systemu naciskałem Pawer i wszystko ładowało się atomatycznie nic nie trzeba było naciskać żadnej nazwy użytkownika . Będę wdzięczny za pomoc w usunięciu tego denerwującego problemu

• 0

#2 Nurek

Nurek

Nie ma jutra bez komputra

• 3 586 postów

Napisano 02 11 2007 - 10:32

Start>Uruchom>control userpasswords2 i odznacz "Żeby uzywać tego komputera ...."

• 0

#3 marceli5555

marceli5555

Początkujący

• 76 postów

Napisano 02 11 2007 - 12:35

Start>Uruchom>control userpasswords2 i odznacz "Żeby uzywać tego komputera ...."

Niestety to jeszce pogorszyło sprawe bo w tej chwili przed tą planszą z białą pionowa kreską wyskakuje też niebieska plansza z dwoma okienkami jedno okienko to logowanie do systemu gdzie jestem proszony o hasło a drugie okienko to komunikat logowania a w nim informacja że zalogowanie w systemie nie bylo możliwe ,mam sprawdzić nazwe i hasło, ja przecież nie wpisywałem żadnego hasła. Po ponownym zaznaczeniu ptaszka w okienku " żeby używać tego koputera" wszystko wruciło do poprzedniej sytuacji czyli problem pozostał.
  • 0

#4 Nurek

Nurek

Nie ma jutra bez komputra

• 3 586 postów

Napisano 02 11 2007 - 13:02

Jak odznaczysz tego ptaszka to musisz wpisać nazwę uzytkownika z hasło na jakie ma sie komputer autoatycznie logować. W twoim przypadku hasło pewnie będzie puste a jako nazwę użytkownika wpisz to co masz na starcie w okienku
  • 0

#5 marceli5555

marceli5555

Początkujący

• 76 postów

Napisano 02 11 2007 - 19:48

Jak odznaczysz tego ptaszka to musisz wpisać nazwę uzytkownika z hasło na jakie ma sie komputer autoatycznie logować. W twoim przypadku hasło pewnie będzie puste a jako nazwę użytkownika wpisz to co masz na starcie w okienku

Nurek, wielkie dzięki pomogło ,teraz uruchamia się tak jak przed reinstalacja czyli pawer i ide do kuchni zrobić kawke ,przychodze i komputer juz czeka w gotowości ,jeszcze raz dziękuje za pomoc ;)

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych