Skocz do zawartości

Klimueres

OFFLINE Ostatnio: 22 08 2008 13:03
-----

Moje posty

W temacie: [AMD Athlon]

21 08 2008 - 03:38

Nie intela nie chce.

Mam jeszcze jedno pytanko czy DVD9 to jest tak jak normalna płytka czyli że wsadze do nagrywarki DVD sprzed kilku lat i nagra czy do DVD9 są specialne nagrywarki i odtwarzacze ??

20 08 2008 - 14:16

Nie kupuj tej karty. 1024MB nie jest potrzebne dla tej grafiki. 512MB spokojnie wystarczy. Lepiej dołożyć do lepszej albo dołożyć do czegoś innego. Lub mieć kase w kieszeni :) 512MB spokojnie wystarczy.

Płyta może być zamiast tamtej ? znaczy się czy dobra jest ?

Chciałem kupić tą kartę bo wg mnie lepiej mieć w czymś więcej zapas niż co rok wymieniać komputer, tak to będę nadrabiał na karcie jak już procesor zrobi się starszy

20 08 2008 - 00:51

a własnie wracając do tego OC, to własnie ostatnio próbowałem podkręcić moj procek chociaż na 2 ghz i wyszło tego to że komp się nie włączał i pokazywał sięczarny ekran, a monitor migał ... Ale naprawiłem cudem ...

Ugadałem się z mamą w sprawie kompa, siadłem z tatą i pogadałem i wybraliśmy kilka nowych rzeczy np. karte graficzną Geforce 8800 GT 1024 mb GDDR3 256 bit.
I inną płytę Gigabyte GA-MA78G-DS3H (jak chcecie zobaczyć to wejdzcie na tę stronę co dawałem wcześniej www.bitcomputer.pl )

Celdur thx za pomoc, tobie też Diablo45 Dołączona grafika

19 08 2008 - 19:48

Hmm. Długo nie pograsz bo coraz nowsze gry więcej wymagają. Nawet pokusiłbym się o stwierdzenie, że kupisz bdb komputer teraz, to za rok-dwa i tak musisz zmienić bo będzie za słaby. Jeśli OC nie robisz to AMD będzie dobry.
Zasilacz i buda ok.

A jak zrobie to OC to komputer będzie słabszy czy mocniejszy ?
Next - Znalazłem kartę która ma złącze PCI Express x16 2.0 = Czy ta karta pójdzie na płycie na której są 4 złącza PCI Express x16 (Nie ma nic o tym czy ta płyta ma złącza x16 2.0)

19 08 2008 - 14:43

Jak mogą nie mieć? Każdy procesor, RAM, Grafika mają. Jest tylko kwestia czy umiesz to robić(nie jest to trudne), i kwestia czy dana część jest dobra do OC czy nie.

Właśnie czy umiesz robić - ja akurat nie umiem, a wątpie że jak będą mi składać kompa to zrobią ...

Czyli teraz wystarczy wźiąść kase i po komputer ? Bo z tego co mi pisaliście wszystko jest dobre w kompie więc taką składankę mogłbym kupić ?

zasilacz http://www.bitcomputer.pl/product.php?id=4378
obudowa http://www.bitcomputer.pl/product.php?id=9435

A ile lat na takiej konfiguracji mogłbym pograć bo widze że już są gry ktore potrzebują 3,2 ghz ??Bo chyba jeszcze nie ma procka co ma 4 ghz ?
Albo czy jest lepszy procek np. amd athlon 64 x2 7200+