Skocz do zawartości

Kartez

OFFLINE Ostatnio: 10 03 2011 20:50
-----

Moje tematy

Karta wi-fi USB - jaką wybrać?

18 01 2008 - 20:15

Witam!
Niedawno zakupiłem sobie komputerek i teraz mam taki problem, że wypadałoby sobie go z internetem połączyć. :)
Jakoże piętro poniżej mam rodziców z PC i laptopkiem łączącym się za pomocą wi-fi (ze switchem z antenką...), pomyślałem, że mogę kupić kartę sieciową wifi (zwykłą, na usb, albo antenkę).

I teraz moje pytania do Was brzmią: jakiego typu urządzenie najlepiej kupić? Jaki na przykład model? Czy ściany nie będą czasem tłumić sygnału (laptopik raczej nie ma z tym problemu, ale cholerka wie)? Czy powinienem na ten sprzęt wyłożyć jakąś większą kwotę, czy może wystarczy pentagram usb wifi card za 30 zł? :)

Jeśli moglibyście mi polecić konkretny model sprzętu, wraz z linkiem do odpowiedniego sklepu/allegro to byłbym Wam bardzo wdzięczny...
Z góry dzięki za ewentualne odpowiedzi...

Komputer 1000 zł gry, photo(shop/paint), muzyka

07 01 2008 - 21:27

Witam!

>>Tak wiem, temat poruszany był milion razy, google nie boli, sam ludzi regularnie do 'szukaj'
na forach...ale ten temat szybko się dezaktualizuje<<

Chciałbym sobie złożyć komputerek.
Na całość sprzętu (to znaczy wszystko poza monitorem - mam jakiegoś starocia, tymczasowo wystarczy) uchomikuję 1000zł, maksymalnie jakieś 1100, ale wolałbym nie.

I teraz mój problem polega na tym, że nie wiem co kupować. Płyt jest od cholery, procków też, ramów z 8 firm, kart graficznych z 15 modeli...

I w związku z tym, czy nie moglibyście mi pomóc dobrać kompa za tąże kwotę (1000)? Oczywiście zależy mi na jak największej wydajności za jak najmniejszą kwotę... Komputer ma służyć do grania w gierki (Unreal Torunament 3, nasz polski wiedźmin, half life i epizody, kontynuacja Far Cry, jak już powstanie), prostych operacji w photoshopie, słuchania muzyki, kompilowania 'hello world' w paru językach itp :) . W tej cenie muszę zmieścić też wi-fi w dowolnej formie, aby mieć dostęp do neta, który jest piętro niżej w domku (w ostateczności kupie za 4 dychy usb wi-fi pentagramu).

Jeśli moglibyście poradzić mi 'najlepszy' do tej ceny sprzęt, byłbym Wam dozgonnie wdzięczny. Sam sobie nie poradzę i kupię gniota drogo...

--------------
jeszcze mam takie pytańsko: czy Waszym zdaniem kupowanie zestawów oferowanych na allegro ( http://allegro.pl/search.php?string=2gb&am...p;price_to=1100 ) ma sens? Poza tym, że na ogół karta graficzna jest zintegrowana... to wydają się być niegłupie... czy taka karta intela to gniot, czy może jest całkiem niezła?