Jako, że to mój pierwszy post to proszę o wyrozumiałość
Szukałem forum na którym mógłbym dostać odpowiedzi na moje pytania i uznałem, że tu raczej ktoś mi pomoże.
Mam dosyć stary komputer, kupiłem go kilka lat temu (wtenczas to była wypasiona maszynka
Chodzi mi o to, że chciałbym oglądać filmy z komputera na ekranie telewizora. Myślałem nad kupnem zwykłego odtwarzacza z funkcją odtwarzania DivX ale kurcze taniej chyba wyniesie mnie zakup nowej karty graficznej => dlaczego? Już piszę..
Mam kartę graficzną - NVIDIA GeForce 2 MX/MX 400. W czasie gdy ja kupowałem były jej dwie wersje - z wyjściem tv-out i bez niego. Kupiłem bez wyjścia, gdyż nie miałem kasy a i nawet nie przypuszczałem, że będę chciał oglądać kiedyś filmy.
A co do telewizora mam SONY TRINITRON (podobny do tego)
I teraz chciałem kupić sobie nową kartę graficzną. Nie myślę tu o jakieś super-extra, bo jak już kupie nową kartę to pewnie nie będzie współgrała ze starą płytą główną itp.
Dlatego myślę nad zakupem >> tej karty <<. Tania karta i mi całkowicie wystarczająca.
Może mógłby ktoś mi doradzić, pomóc, a może jest jakiś inny sposób na przeniesienie ekranu z komputera na telewizor?
Mając już wszystko zamontowane chciałbym też pograć w jakieś starsze gry.
Ogólnie rzecz biorąc też chciałbym mieć w miarę dobry przekaz na ten telewizor, tak by filmy nie były rozmazane, a napisy pod nimi nieczytelne ;} I nie wiem, czy jeśli karta ma już swoje lata (bo dziś są lepsze od tej do której link podałem) to czy obraz może być nieciekawy..?
Prosiłbym o wskazówki, już od dawna biorę się za to ale w sklepie komputerowym koleś ciągle zapomina (czyt. olewa) więc lepiej jak się dokładnie dowiem tu, kupię na allegro i sam zamontuję.
Pozdrawiam!
V_Dub

Temat jest zamknięty