Skocz do zawartości

Zdjęcie

Karta graficzna do nowego kompa...

• Zamknięty Temat jest zamknięty
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 python

python

Nowy

• 4 postów

Napisano 29 09 2007 - 18:11

Witam. <_<

Muszę złożyć nowego kompa dla koleżanki i stanąłem przy wyborze karty, bo z tego co widzę to albo Radek x1950 xt , albo już coś z DX10 czyli 2600XT albo nVidia 8600 PRO ... Wiadomo że cana tu gra istotną rolę ale nie chcę żeby była kicha za szybko więc myślę że te karty nie są złym wyborem w podstawowym zestawie. Cięzko mi jednak porównywać tak na sucho, może ktoś ma spore doświadczenie i podzieli się uwagami, będę bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam ;)

• 0

#2 Jotgie

Jotgie

Zorientowany

• 905 postów

Napisano 30 09 2007 - 11:38

Testy kart w DX 10 były już dużo wcześniej Wink Tylko nie w tym benchmarku. Ale co można powiedzieć: słabo, bardzo słabo... co jest z tym DX 10. I mało fajerwerków, a wydajność leci na pysk. Nawet na mocnych kartach nie można zbyt komfortowo pograć.
Chyba czas czekać na nową generację kart, albo modlić się że coś się poprawi (może jakieś ulepszone stery czy coś).

Ciekawe kiedy pojawi się pierwszy benchmark ukazujący możliwości OpenGL 3.0, DX10 na razie nie daje zadowalających wyników...

Nawet jak będzie nowa generacja kart to będą drogie. Po za tym DX10 juz nie siedzi w jądrze, jak to było do 9.0c.

mnie to caly DX10 nie powala. A jak probowalem uzywac VISTY to mnie krew zalewala. Ja DX10 chodzi jak VISTA to ja dziekuje. Jak by co to VISTY probowalem uzywac na ASUS G2S z 2GB RAMu i 8600 GT. Zal gadac. A screen faktycznie wyglada bidnie. Poczawszy od modelu a skonczywszy na tej wodzie

A grywalonsc w grach spada, miodnosci juz nikt nie podaje. Wystarczy ze dziala magia liczn DX10, a najlepjej jak zaczac pitolic o DX11, i juz mamy sukces ale co tam ze mamy 12 FPS gra musi byc super bo jest na DX10. Zygac mi sie chce, oczywiscie pawia robje w DX10, bo musi byc REAL ??

O to kilka cytatów z różnych wypowiedzi w internecie na temat DX10. No comment...

• 0

#3 KRQ

KRQ

Początkujący

• 133 postów

Napisano 30 09 2007 - 11:47

A koleżanka pewnie lubi sobie pograć w jakieś wymagające gry? :D

Jakbyś powiedział co już złożyłeś to dobralibyśmy najlepszą kartę do tego sprzętu...

Pozdrawiam.
  • 0

#4 python

python

Nowy

• 4 postów

Napisano 07 10 2007 - 20:19

Jeszcze nic nie mam bo chciałem zacząć od karty. Później dobra stabilna płyta i reszta to już nie problem. Karta i płyta to temat na dobre rozpoznanie, później już z górki :mellow:

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych