Skocz do zawartości

Zdjęcie

Karta dźwiękowa i ustawienia głośności / sennheiser HD201

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Wiskas

Wiskas

Początkujący

• 20 postów

Napisano 07 04 2011 - 18:27

Witam mam problem. Zakupiłem słuchawki sennheiser HD201 niestety nie jestem zadowolny...nie chodzi o jakość dzwięku a o głośność. Słuchawki grają góra średnio a liczyłem że posłucham muzy z przyzwoitą głośnością. Czy wymiana karty ze zintegrowanego Realteka (niewiem jaki model siedzi na Abicie IP35 dark rider) na np. Sound blaster audigy 2 przyniesie jakiś rezultat jeśli chodzi o moc dzwięku??? Słuchawki podpiętedo telefonu grają ciszej od klasycznych plastikowych pchełek dołączonych do samsunga...eeehh ... dziwne wiem że to słuchawki za 65 zł ale liczyłem że bedą lepsze nież moje stare wysłużone I-BOX HP-9600MV

Użytkownik Wujek Celdur edytował ten post 07 04 2011 - 21:49

• 0

#2 FOR

FOR

Prezes

• 168 postów

Napisano 07 04 2011 - 18:29

Hmm,a czy próbowałeś sprawdzić je na innym komputerze ?
Jeśli tak to prawdopodobnie problem tkwi w samych słuchawkach - być może są uszkodzone, ponieważ spoglądając na ich specyfikację są one dosyć poważane.

Użytkownik .FOR edytował ten post 07 04 2011 - 18:38

• 0

#3 Wiskas

Wiskas

Początkujący

• 20 postów

Napisano 07 04 2011 - 19:31

Podłączyłem właśnie słuchawki pod mojego lapka odpaliłem ta samą piosenke na stacjonarnym i lapku(też realtek)/przekładałem jacka i faktycznie jest głośnie o jakieś 20-25%
ale w dalszym ciągu sądze że z słuchawek wydusić można więcej.Co ciekawe w lapku jak leci muza (win7) zielona kreseczka na mixerze skacze do samej góry...Na stacjonarnym tylko do połowy...Wszystko jest ustawiona na maxa w windows oraz w realtek menadzerze..Stery już też wymieniałem... bez zmian. Obecnie mam zainstalowane Realtek HD Audio... Chyba już czas przejść z integry na jakiegoś creativka lub asusa...tylko jaki model ???
Jak jast najgłośniejsza karta dzwiękowa...w przystępnej cenie ???

Użytkownik Wujek Celdur edytował ten post 07 04 2011 - 21:49

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych