Skocz do zawartości

Zdjęcie

Karta NVIDIA GeForce + Najnowsze Sterowniki = Monitor Crazy!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Karolus2

Karolus2

Obserwator

• 5 postów

Napisano 04 03 2010 - 08:57

Witajcie

Otóż mam aktualnie wersję sterownika: 7.15.11.8242

Gdy tylko chcę sobie go zaktualizować mój monitor wariuję, tak jakby przez to że jest połączony przez cyfre a nie analog, bo podłączając pod analog lub podłączając stary monitor wszystko gra, lecz wiadomo że przez cyfrę jest lepsza jakość więc nie zamierzam tego zmieniać.

Wracając do aktualizacji, gdy tylko ściągnę i zacznę instalację najnowszych sterów, monitor wariuję, wyłącza się włącza, jest non stop ten dźwięk jakby się podłączało i odłączało nowy sprzęt aż po jakiejś chwili wyłącza się tak jakby komputer był wyłączony, gdy go zrestartuję na początku do wpisania hasła działa poprawnie, natomiast zaraz po zalogowaniu się znowu dzieje się to samo, gaśnie i włącza się i tak ciągle aż znowu się wyłącza.

Macie może jakiś pomysł żeby temu zapobiec?

Ps. na aktualnej wersji wszystko gra lecz czasem aktualizację przynoszą wiele popraw więc chciałbym zaktualizować w końcu te sterowniki

• 0

#2 Gość_DoctorMofis_*

Gość_DoctorMofis_*

Napisano 04 03 2010 - 11:09

Z Pakistanu masz te stery, bo ja takich nigdy nie widziałem nawet na stronie nvidi..? Podaj model karty graficznej

• 0

#3 fernandez

fernandez

150% normy

• 1 866 postów

Napisano 04 03 2010 - 12:42

nie badz taki hop do przodu
to jest prawdziwy nr wersji sterownika a nie nr wersji Froceware, sam sobie sprawdz chociazby w DxDiag

a z monitorem dziwna sprawa, pierwszy raz cos takiego slysze

ale tak jak Mofis napisal, podaj karte graficzna..

Użytkownik fernandez edytował ten post 04 03 2010 - 12:42

• 0

#4 Karolus2

Karolus2

Obserwator

• 5 postów

Napisano 04 03 2010 - 17:31

GeForce with CUDA GTX 260 (Core216) Gigabyte OC 896MB (PCI-E)
  • 0

#5 geronimoo

geronimoo

Uzależniony od forum

• 1 457 postów

Napisano 05 03 2010 - 14:55

Z Pakistanu masz te stery, bo ja takich nigdy nie widziałem nawet na stronie nvidi..? Podaj model karty graficznej

Zapewniam Cię, że też masz stery z Pakistamu sprawdź sobie.

Odnośnie tematu: przed zainstalowaniem driverów trzeba poprzednie usunąć np: driver sweeperem, dopiero potem instalować nowe. Ostatnie WHQL to 196.21

Użytkownik geronimoo edytował ten post 05 03 2010 - 14:57

• 0

#6 Karolus2

Karolus2

Obserwator

• 5 postów

Napisano 05 03 2010 - 15:08

ja zwyczajnie aktualizowałem a nie usuwałem i instalowałem.

A sterów nie mam z żadnego pakistanu tylko tak jak napisał fernandez "jest prawdziwy nr wersji sterownika a nie nr wersji Froceware"
  • 0

#7 geronimoo

geronimoo

Uzależniony od forum

• 1 457 postów

Napisano 05 03 2010 - 15:30

To już wiesz co i jak należy zrobić, przed zainstalowaniem przyda się jeszcze restart kompa i errata: ostatnie to 196.75 WHQL

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych