Skocz do zawartości

Zdjęcie

Kamerka Logitech QuickCam® Sphere AF

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 Manilla

Manilla

Początkujący

• 28 postów

Napisano 04 12 2007 - 14:03

Witam, noszę sie z zamiarem kupna kamerki logitecha. sporo się już o niej naczytałem jedna zalezy mi na opinii kogos kto uzywa badz chociaz testowal, bede wdzieczny. czy na prawde jest az tak znaczna roznica jak pokazane to jest na porownaniach ze zwykla kamerka?

• 0

#2 Tabaluga

Tabaluga

Początkujący

• 25 postów

Napisano 05 12 2007 - 15:57

hello! ja testuje na wlasny uzytek, bo kupilem tydzien temu:) nie wiem jakie sa porownania, ale moge powiedziec o swoich wrazeniach. Mam kamerke pro 9000 i w zestawieniu z poprzednia ( nie podam firmy, bo szkoda im robic antyreklame), te moge okreslic jako rewelacyjna. Przede wszystkim mozna z niej korzystac w slabo oswietlonym pokoju, bo i tak dobrze widac. Dzwiek tez pierwsza klasa. Jak chcesz znac szczegoly - sluze informacja i pomoca:)qrcze nie zauwazylem, ze pytasz o nowa sphere;) ale to i tak rodzina kamerek - maja taka sama, dobra optyke:) jesli chodzi o sphere to zapytam kumpla, bo ma.

• 0

#3 Manilla

Manilla

Początkujący

• 28 postów

Napisano 07 12 2007 - 19:17

hello! ja testuje na wlasny uzytek, bo kupilem tydzien temu:) nie wiem jakie sa porownania, ale moge powiedziec o swoich wrazeniach. Mam kamerke pro 9000 i w zestawieniu z poprzednia ( nie podam firmy, bo szkoda im robic antyreklame), te moge okreslic jako rewelacyjna. Przede wszystkim mozna z niej korzystac w slabo oswietlonym pokoju, bo i tak dobrze widac. Dzwiek tez pierwsza klasa. Jak chcesz znac szczegoly - sluze informacja i pomoca:)qrcze nie zauwazylem, ze pytasz o nowa sphere;) ale to i tak rodzina kamerek - maja taka sama, dobra optyke:) jesli chodzi o sphere to zapytam kumpla, bo ma.

A czy wiesz moze jak sprawdza sie w praktyce ta nowa funkcja "podazania za obiektem"? Czy mozna sie swobodnie poruszac a mimo to bedzie sie caly czas w centrum obrazu?
  • 0

#4 Tabaluga

Tabaluga

Początkujący

• 25 postów

Napisano 09 12 2007 - 11:55

Kamerka ma automatyczny mechanizm śledzenia ruchu, wiec caly czas bedziesz w centrum obrazu:) U mnie super to dziala! ostatnio wykorzystuje jeszcze jedna opcje, a mianowicie - mozna dodawac grafike do obrazu. wasy itp. fajny gadzet!
  • 0

#5 maca

maca

Obserwator

• 6 postów

Napisano 13 12 2007 - 12:12

jak dla mni enajwieksze wrazenie robi optyka Carla Zeissa. Na maxa ostry obraz. Obsluguje HD
  • 0

#6 Manilla

Manilla

Początkujący

• 28 postów

Napisano 13 12 2007 - 18:18

kurcze, troche droga jest ta sphere, zastanawiam sie teraz nad tym modelem Pro 9000 bo to chyba w sumie jest odpowiednik, nie? uklad optyczny ma ten sam i rozni sie jakimis bzdetami. nie ma co przeplacac za jakies wodotryski, nie jestem gadzeciarzem ;)
  • 0

#7 Tabaluga

Tabaluga

Początkujący

• 25 postów

Napisano 13 12 2007 - 19:04

no ja sobie chwale pro 9000! sphere bardziej designerska, ale jakosc ta sama.
  • 0

#8 maca

maca

Obserwator

• 6 postów

Napisano 14 12 2007 - 17:57

ja tez uwazam ze nie ma co przeplacac za design.. tym bardziej ze moda sie zmienia.
  • 0

#9 Tabaluga

Tabaluga

Początkujący

• 25 postów

Napisano 16 12 2007 - 16:04

bawilem sie ostatnio ta opcja wkomponowywania grafik do obrazu - w pro 9000. smieszna sprawa - jak jest dzieciak w domu to na pewno sie tym zainteresuje:)
  • 0

#10 maca

maca

Obserwator

• 6 postów

Napisano 16 12 2007 - 17:02

no opcja jest smieszna. chociaz mozna sie fajnie pobawic
  • 0

#11 Tabaluga

Tabaluga

Początkujący

• 25 postów

Napisano 16 12 2007 - 23:02

a jesli chodzi o te grafiki to przejrzalem rozne modele innych firm i chyba tylko pro ma taka opcje...

• 0

#12 maca

maca

Obserwator

• 6 postów

Napisano 16 12 2007 - 23:13

powiem ze tez ostatnio interesowalem inymi modelami... jest to raczej nie spotykane

• 0

#13 Manilla

Manilla

Początkujący

• 28 postów

Napisano 22 12 2007 - 18:29

nie, no ale przede wszystkim tylko te modele logitecha sa kompatybilne z nowym ze skypem 3.0. Ja go wykorzystuje w celach zawodowych i zalezy mi, zeby polaczenie bylo wysokiej jakosci. a takie bzdety jak urozmaicenia graficzne profilu to juz inna kwestia

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych