Skocz do zawartości

Juowin

OFFLINE Ostatnio: 28 06 2008 10:36
-----

Moje posty

W temacie: [baldurs gate]czarne kwadraty podczas gry

25 06 2008 - 20:44

Dzięki ale niestety mój system nie chce przyjąć tych sterowników. Instalacja zostaje przerwana komunikatem, że nvidia nie znalazła sprzetu dla tych sterowników. Natomiast bez problemu przyjmuje najnowsze, które ściagnęłam i zainstalowałam ponownie. Trochę to dziwne, bo przecież te sterowniki, które podałeś też są dla kart z serii 8 Geforce. Moze ja mam coś w konfiguracji swojego systemu nie tak, ale chyba po usunięciu sterowników powinny się zainstalować te które są kompatybilne z kartą graficzną a więc takze te starsze. W momencie odinstalowania sterowników nvidii nie zauwazyłam jakiejs duzej roznicy w grafice komputera a zamiast nvidi mam jakieś standardowe sterowniki VGA czy cos w tym rodzaju. Oczywiscie karty Geforca nie widac wtedy jako sprzetu. Przepraszam, że tak przynudzam, bo pewnie to ja coś robię nie tak.

25 06 2008 - 18:19

tak jak pisałam wczesniej windows vista premium 32-bit. Jak instalowałam te streowniki, które Pan mi zaproponował instalacja została przerwana, bo one dla XP były :confused:

25 06 2008 - 15:29

No niestety :confused: Podczas instalacji pokazuje się że wykryto system inny niż windows xp/2000. Chyba jednak jestem skazana na te czarne kwadraty i nowsze sterowniki.

25 06 2008 - 13:29

Faktycznie chodzi o sterowniki. Po odinstalowaniu działały tylko standardowe sterowniki windows i te czarne kwadraty zniknęły. Ale nie wiem jak znalezc te najstarsze mozliwe dla mojej karty graficznej, bo na stronie nvidi od razu wyszukuje mi najnowsze. Byłabym wdzięczna za podpowiedź.

25 06 2008 - 11:45

Zmieniłam na tryb zgodnosci z WIN 2000. A w jaki sposób dokonać reinstalacji sterowników na starsze? Pewnie głupie pytanie ale nie bardzo się na tym znam.