witam
Chcialem zwrocic sie o pomoc w rozwiazaniu problemu.
Wiem ze temat moglbyc walkowany wiele razy i moze nudzic lecz potrzebuje pilnie wyjasnienia co sie dzieje i jak mozna ten problem rozwiazac.
Mianowicie:
Znajomy poprosil mnie o przeinstalowanie windowsa na swoim stacjonarnym kopmputerze firmy sony vaio. model vcc-ra304
Poi wlozeniu CD instalacyjna XP i wloczeniu kompa, w momencie kiedy instalator ma tworzyc partycje wyswietla sie kompunikat o braku dyskow twardych.
POstanowilem przeszukac fora i znalazlem informacje na temat dyskow Serial ATA i raid
gdyz w komputerze tym jest dwa identyczne dyski 250GB SATA z ktorych zrobiono raid 500GB
znalazlem informacje ze nalzy wylaczyc opcje raid w biosie i podczas uruchamiania instalatora fcisnac F6 zaladowac z dyskietki potrzebne sterowniki i powinno pojsc.
probowalem znalezc takowe w internecie niestety jest problem ze znalezieniem ich nie ma duzo informacji o modelu tego kompa probowalem tez szukac wpisujac typ plyty glownej.
Slyszalem rowniez od innego znajomego ze to musi dzialac ze wina jest w sprzecie w sensie ze jest zepsuty ale komp dzialal przed tym jak zaczelismy to robic.
Usunalem tez ten raid w oknie uruchamianym przed BIOSEM i probowalem utworzyc nowy z efektem takim ze przed tym nie bylo widac dysku w biosie a po tym pojawila sie jedna linia z nazwa tego raidu.
Stanelo na tym ze nie ma zadnego systemu i nic nie mozna zrobic.
Moze ktos z was posiada podobny model kompa i te sterowniki i podzielil by sie nimi lubwie tak naprawde jaka jest przyczyna gdyz mysle ze to jakas mala bzdurka o ktorej niestety nie wiem.
Jesli potrzeba wiecej informacji na temat tego kompa pytajcie.
Model plyty glownej ASUS PDGT-VX
czy ktos posiada takowe sterowniki??
lub zna adres strony gdzie je mozna sciagnac ??
prosze o p omoc gdyz zalezy mi na naprawieniu tego kompa sprawa honoru

Moja zawartość
Nie podano