Skocz do zawartości

Jezus69

OFFLINE Ostatnio: 06 08 2008 16:03
-----

Moje tematy

Co się dzieję z moim komputerem ?

19 07 2008 - 11:36

Witam, piszę na tym forum po raz pierwszy i mam nadzieję, że otrzymam pomoc. ;]

Zacznę od początku komputer został kupiony nie cały rok temu w Komputroniku, to oni składali mi kompa i stawiali system(jest zaplombowany). Wszystko było dobrze aż do niedawna. A dokładniej jakieś 2-3 tygodnie temu komputer został zawirusowany i musiałem zrobić formata, teraz mam problem z grami. Otóż gdy gram na przykład w Battlefielda 1942 przez sieć gdzie gra mi się zawiesza, to samo dzieję mi się w Morrowindzie i innych grach, czasami gra się gładko a czasami wiesza się nawet na początku. Nie ma na to reguły kiedy się zawiesi. Przed wczoraj kupiłem CoD'a 4, który w singlu zwiesił mi się po przejściu drugiej misji. Jeszcze mam problem z CoD'em(dodatek 1.7) przez sieć, mianowicie posiadam Livebox'a (niestety...), który rozłącza się kiedy próbuję się podłączyć do jakiegoś serwera w CoD'zie.

Opiszę swój komputer żeby nie było....

System Windows XP, aktualnie SP 3
Procesor AMD Athlon™ 64 X2 Dual Core Processor 4000+
Ram Kingston DDR2 x2 1GB 800MHz
Karta graficzna NVIDIA GeForce 8600 GT 256MB
Zasilacz Chieftec 400W

W komputerze mam zainstalowane dodatkowe dwa wiatraczki. Jeśli jeszcze coś będzie potrzebne postaram się dopisać.

Dodam też, że kilka razy wyświetlił mi się "blue screen".

Komputer jest chroniony Kasperskym, czyszczę kompa różnymi programami m.in. CCleaner, Registry First Aid... Defragmentuję kompa po zainstalowaniu każdej gry i co mniej więcej 2-3 dni.

Mam nadzieję, że to wystarczy jeśli nie to napiszcie to poszukam... A i jeszcze powiem, że nie znam się za dobrze na kompach więc proszę o krótki opis w poradach.

Z góry dziękuje i pozdrawiam.