Jedna strona nie działa
Rozpoczęty przez
KamilFan
, 16 03 2011 19:43
12 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 16 03 2011 - 19:43
Witam, od poniedziałku nie działa mi jedna strona. Chodzi o stronę www.lastfm.pl .Gdy chcę na nią wejść pojawia się taki komunikat jakby strona nie istniała (W Firefox wiadomość: ''Nie udało się nawiązać połączenia'' , natomiast w IE : ''Nie można wyświetlić strony''). Pytałem się innych znajomych, im strona działa normalnie, wszystko jest w porządku a u mnie jakieś cyrki. Również program do Last.Fm, który scrobluje muzykę na stronę nie chcę mnie połączyć z serwerem, a u moich znajomych działa wszystko bez zarzutów...
Formatowałem już komputer, instalowałem od nowa neta i nic to nie dało.
PS. Chcę dodać że strona działa mi przez użycie bramki http://www.nkac.pl . Jeżeli tam wpiszę adres, wszystko działa jak należy....
Formatowałem już komputer, instalowałem od nowa neta i nic to nie dało.
PS. Chcę dodać że strona działa mi przez użycie bramki http://www.nkac.pl . Jeżeli tam wpiszę adres, wszystko działa jak należy....
Gość_cabana_*
Napisano 16 03 2011 - 20:23
Ustaw we właściwościach karty sieciowej następujące serwer DNS
Podstawowy: 8.8.8.8
Alternatywny 8.8.4.4
Tak jak tu
Podstawowy: 8.8.8.8
Alternatywny 8.8.4.4
Tak jak tu
Napisano 16 03 2011 - 20:31
Ale ja mam takie coś, to gdzie mam to wpisać ??
Napisano 16 03 2011 - 20:41
Zaznacz "Użyj następujących adresów serwerów DNS"
Wtedy będziesz mógł je wpisać.
A i kolejna sprawa jeśli korzystasz z jakiegoś routera to twój pierwszy DNS powinien być adresem twojej bramy.
W moim przypadku to np 192.168.1.1
Wtedy będziesz mógł je wpisać.
A i kolejna sprawa jeśli korzystasz z jakiegoś routera to twój pierwszy DNS powinien być adresem twojej bramy.
W moim przypadku to np 192.168.1.1
Napisano 16 03 2011 - 20:44
Dobrze wpisałem ??
Napisano 16 03 2011 - 20:54
Tak dobrze. Po wciśnięciu ok połączenie zostanie utracone a potem ponownie nawiązane. Wtedy sprawdź czy owa stronka działa.
A jeśli nadal nie będzie działać to tak :
START ---> Uruchom --> cmd --> ping www.lastfm.pl
A jeśli nadal nie będzie działać to tak :
START ---> Uruchom --> cmd --> ping www.lastfm.pl
Napisano 16 03 2011 - 20:57
Dalej nie działa. Wpisałem i o to wynik:
Napisano 16 03 2011 - 21:03
Hm dziwne bo twoje pakiety w ogóle nie dochodzą.
Może firewall blokuje ?
Może twój router blokuje ?
Spróbuj sprawdzić firewall'a jeśli masz a jeśli nie to router. Ewentualnie możesz zadzwonić do twojego administratora sieci.
Może firewall blokuje ?
Może twój router blokuje ?
Spróbuj sprawdzić firewall'a jeśli masz a jeśli nie to router. Ewentualnie możesz zadzwonić do twojego administratora sieci.
Napisano 16 03 2011 - 21:10
Ehh no ja już nie wiem, i resetowałem mój modem, podłączałem, odłączałem, nic nie daje. Firewall mam wyłączone, mam tylko kaspersky ale on nigdy nic nie blokował. Sam nie wiem co to może być...
Napisano 16 03 2011 - 22:58
Kaspersky moglby zablokowac, a firewalle czasami blokują nawet jak sa wylaczone.
Ale zeby to sprawdzic, to sprobuj polaczyc sie z ta strona za pomoca dystrybucji linuxa uruchamianej z płyty cd/dvd.
Jesli zadziala to znaczy, ze cos (jakis software lub system) Cie blokuje, a jesli okaze sie, ze tez sie strona nie odpali to znaczy, ze problem lezy gdzies po stronie administracji sieci.
Ale zeby to sprawdzic, to sprobuj polaczyc sie z ta strona za pomoca dystrybucji linuxa uruchamianej z płyty cd/dvd.
Jesli zadziala to znaczy, ze cos (jakis software lub system) Cie blokuje, a jesli okaze sie, ze tez sie strona nie odpali to znaczy, ze problem lezy gdzies po stronie administracji sieci.
Napisano 16 03 2011 - 23:47
A jak mogę znaleźć Linuxa który odpali mi się z CD ?? Wiem że na googlach heh, ale nie wiem co dokładnie wpisać by to znaleźć.
Napisano 17 03 2011 - 00:19
sciagasz plytke:
http://www.ubuntu.com/desktop/get-ubuntu/download
wypalasz na plycie, odpalasz z plyty kompa, i nie wybierasz zeby instalowal, ale zeby sie po prostu uruchomil
http://www.ubuntu.com/desktop/get-ubuntu/download
wypalasz na plycie, odpalasz z plyty kompa, i nie wybierasz zeby instalowal, ale zeby sie po prostu uruchomil
Napisano 17 03 2011 - 11:49
Dzisiaj rano nie działało, ale nagle nie było przez parę sekund internetu i działa
. Wczoraj do nich napisałem i może coś zrobili. Dziękuję wszystkim za chęć pomocy
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Temat jest zamknięty