- Forum komputerowe
- → Przeglądanie profilu: Tematy: Jankes
Statystyki
- Grupa: Użytkownik
- Całość postów: 7
- Odwiedzin: 648
- Tytuł: Obserwator
- Urodziny: Data urodzin nie została podana
-
Moje tematy
Mobo pod s. 775 z obsługą SLI ( nie crossfire)
29 06 2007 - 18:57
Jak w temacie szukam płyty głównej z SLI x16 (zastanawiam się też nad x8 [w SLI] ale jednak wole te x16) płytka ma być warta swoich pieniędzy nie wiem ile taka płyta może kosztować dlatego proszę o kilka pozycji w cenie rosnącej choć może być nie wielka różnica ma obsłużyć i pozwolić na podkręcenie e4300 do ~3Ghz nie musi mieć raid posiadać dobrej karty dźwiękowej lecz chce by pracowała stabilnie i za bardzo się nie grzała.
Komputer do 2800zł
08 06 2007 - 00:07
Jako że jestem na forum nowy na początek chciałbym powiedzieć wszystkim: cześć tongue.gif
Mam problem z dobraniem odpowiednich podzespołów komputerowych konkretnie bebechów, komputer zamierzam kupić w lipcu wtedy będą pieniążki z osiemnastki komputer ma być priorytetowo do gier cena nie powinna przekroczyć 2800 zł a świetnie by było gdyby jego cena domknęła się w 2500zł, komputer ma się nadawać do OC i radzić sobie z grami zarówno pod d9 jak i d10 oczywiście mogę sie wstrzymać z zakupem komputera do końca roku jeżeli ma nadejść jakaś drastyczna zmiana na rynku. Pozwoliłem sobie przygotować własną konfigurację.
Ab9 ~380zł*
e4300 ~400zł*( chcę go mocno wykręcić pyt.1 czy na boxowym chłodzeniu wyciągnę stabilne 2,5GHz ? pyt.2 jakie później dokupić chłodzenie wystarczy np. scythe ninja plus ? może coś lepszego za cenę 150 zł max aby wykręcić te 3Ghz)
Seagate 320 GB 7200.10 Cache 16 MB SATA / SATA II ~ 270zł*
patriot 800Mhz CL4 ~ 400zł*
amacrox warrior AX450 ~150zł*
Raidmax ninja ~ 200zł*
Karta graficzna - no i tutaj mam największy mętlik hmm oto co przygotowałem
1. 7900GS GALAXY 256mb 1.4 ns ~420* zł
2. 8600GE GALAXY chyba nie muszę nikomu tej karty przedstawiać ~580zł*
3. 8800GTS GALAXY 320mb ~1050zł*
Oczywiście mogą być firmy PALIT lub innej zachęcam do wypowiedzi ale proszę swoją decyzję podeprzeć argumentami.
(nagrywarkę DVD przełożę ze starej jednostki)
*-allegro
Jak wcześniej wspomniałem mogę poczekać z zakupem do września (premiera crysis) lub nawet do końca roku i z większym zapasem gotówki (sylwester, święta Bożego Narodzenia) dokonać zakupu ale chętnie się dowiem co mogę kupić w tym i w następnym miesiącu za taką cenę, bardzo proszę przy doradzaniu jakie podzespoły miały by być pisać cenę oraz źródło ich pochodzenia (sklep, allegro itp.) komputerem chciałbym się nacieszyć w wakacje ze względu na wolny czas później to niestety ale będzie trzeba się przygotować do matury komputer złożę samodzielnie z pomocą kolegi który w tym siedzi chodzi więc o same komponenty.
Mam problem z dobraniem odpowiednich podzespołów komputerowych konkretnie bebechów, komputer zamierzam kupić w lipcu wtedy będą pieniążki z osiemnastki komputer ma być priorytetowo do gier cena nie powinna przekroczyć 2800 zł a świetnie by było gdyby jego cena domknęła się w 2500zł, komputer ma się nadawać do OC i radzić sobie z grami zarówno pod d9 jak i d10 oczywiście mogę sie wstrzymać z zakupem komputera do końca roku jeżeli ma nadejść jakaś drastyczna zmiana na rynku. Pozwoliłem sobie przygotować własną konfigurację.
Ab9 ~380zł*
e4300 ~400zł*( chcę go mocno wykręcić pyt.1 czy na boxowym chłodzeniu wyciągnę stabilne 2,5GHz ? pyt.2 jakie później dokupić chłodzenie wystarczy np. scythe ninja plus ? może coś lepszego za cenę 150 zł max aby wykręcić te 3Ghz)
Seagate 320 GB 7200.10 Cache 16 MB SATA / SATA II ~ 270zł*
patriot 800Mhz CL4 ~ 400zł*
amacrox warrior AX450 ~150zł*
Raidmax ninja ~ 200zł*
Karta graficzna - no i tutaj mam największy mętlik hmm oto co przygotowałem
1. 7900GS GALAXY 256mb 1.4 ns ~420* zł
2. 8600GE GALAXY chyba nie muszę nikomu tej karty przedstawiać ~580zł*
3. 8800GTS GALAXY 320mb ~1050zł*
Oczywiście mogą być firmy PALIT lub innej zachęcam do wypowiedzi ale proszę swoją decyzję podeprzeć argumentami.
(nagrywarkę DVD przełożę ze starej jednostki)
*-allegro
Jak wcześniej wspomniałem mogę poczekać z zakupem do września (premiera crysis) lub nawet do końca roku i z większym zapasem gotówki (sylwester, święta Bożego Narodzenia) dokonać zakupu ale chętnie się dowiem co mogę kupić w tym i w następnym miesiącu za taką cenę, bardzo proszę przy doradzaniu jakie podzespoły miały by być pisać cenę oraz źródło ich pochodzenia (sklep, allegro itp.) komputerem chciałbym się nacieszyć w wakacje ze względu na wolny czas później to niestety ale będzie trzeba się przygotować do matury komputer złożę samodzielnie z pomocą kolegi który w tym siedzi chodzi więc o same komponenty.
- Forum Komputerowe Tweaks.pl
- → Przeglądanie profilu: Tematy: Jankes
- Polityka prywatności
- Szukaj
- Regulamin Forum ·

Moja zawartość