Witam
Mam plyte Asrock 775Dual-880Pro http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Mode...80Pro&s=775 z chipsetem VIA PT880 Pro. na stronie VIA nie ma takiego chipsetu.... Nigdzie nie moge znalezc jakiej maksymalnej pojemnosci dyski obsluguje ta plyta... moze mi pomozecie. Wiedza ta mi jest potrzebna, poniewaz planuje dolozyc karte rozszerzen SATA II i dolozyc dyski maksymalnej wielkosci...
Przy okazji zadam 2 pytanie. Czy kazdy dysk SATA II jest kompatybilny wstecz? W tej chwili mam seagate ktory ma zworke pozwalajaca na przelaczenie trybu pracy, ale nie wiem czy to maja tylko niektore modele czy to standard.
Pozdrawiam
Jaki max dysk do tej plyty
Rozpoczęty przez
aaa
, 24 09 2008 23:59
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 24 09 2008 - 23:59
Napisano 25 09 2008 - 08:44
Asrock nie powinien mieć problemu z obsłużeniem dysków o jakiejkolwiek pojemności.
Teoretycznie każdy dysk sataII powinien pracować jako sataI. Jednak czasami bywają problemy na niektórych płytach głównych, a nie każdy z dysków ma zworkę do wyboru trybów pracy.
Teoretycznie każdy dysk sataII powinien pracować jako sataI. Jednak czasami bywają problemy na niektórych płytach głównych, a nie każdy z dysków ma zworkę do wyboru trybów pracy.
Napisano 14 10 2008 - 23:55
Kazda SATA2 mozna podlaczyc jako SATA1.
A zworki znajda sie przy starszych IDE zawsze...
Czyli bedzie chodzilo jemu absolutnie wszystko.
A zworki znajda sie przy starszych IDE zawsze...
Czyli bedzie chodzilo jemu absolutnie wszystko.
Napisano 15 10 2008 - 12:31
Teoretycznie tak. Ale czasem bywaja problemyKazda SATA2 mozna podlaczyc jako SATA1.
Tu chodzi o zworki przy sata do wyboru pracy sata I/IIA zworki znajda sie przy starszych IDE zawsze...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych