Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jak wyłączyć zintegrowaną karte graficzną i muzyczną

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 kierownik444

kierownik444

Nowy

• 3 postów

Napisano 01 04 2007 - 18:57

Witam.

Mój problem polega na tym ze składam starego kompa, i mam plyte główną ze zintegrowaną grafiką i muzyką. Dostalem od kolegi karte graficzną i muzyczną i nie wiem jak ustawić rzeby je komp "widział", wiem ze trzeba coś w biosie ustawić, ale co?

Właściwości płyty głównej
Nazwa płyty głównej Kobian KOB 815e FSX

Jesli są potrzebne jeszcze jakieś informacje to podam, tylko prosze napisac jakie.

• 0

#2 zbigman

zbigman

Nowy

• 4 postów

Napisano 01 04 2007 - 23:44

Witam.

Mój problem polega na tym ze składam starego kompa, i mam plyte główną ze zintegrowaną grafiką i muzyką. Dostalem od kolegi karte graficzną i muzyczną i nie wiem jak ustawić rzeby je komp "widział", wiem ze trzeba coś w biosie ustawić, ale co?

Właściwości płyty głównej
Nazwa płyty głównej Kobian KOB 815e FSX
Jesli są potrzebne jeszcze jakieś informacje to podam, tylko prosze napisac jakie.

hej!!
mialem podobny problem
mialem zintegrowana karte muzyczna na plytce a dostalem nowa wraz z kompletem glosnikow.wiec byl problem
dwie kart.co dalej.jako ze nie znam sie na kompach praktycznie zupelnie (mgr inz budownictwa )poprosilem brata (mgr inz informatyki ) i cos tam pogrzebal.i bylo niby dobrze.ale czasem jakies krzaki wyskakiwaly.wiec badz co badz jakies pare tygodni temu zformatowalem systema i sam wykryl jaka domyslna karte muzyczna ta nowa zainstalowana a nie zintegrowana.i jest cool.na razie chodzi bez zarzutu.ale za to mam problem z pamiecia ram.ale to inna historia.polecam format ktory zawsze sie przydaje (potrzebna muze i filmiki zgraj na drugi dysk:))
pozdro

• 0

#3 pojar

pojar

Początkujący

• 51 postów

Napisano 02 04 2007 - 14:56

On-chip VGA (enabled/Disabled)- tu wyączasz i wyłączasz grafik?
On-chip Sound (enabled/Disabled) - tu wyłączasz i wyłączasz muzyk?

poszukaj takich opcji w biosie format tu Ci raczej nic nie da bo i tak wykryje obydwa sprzęty
  • 0

#4 kierownik444

kierownik444

Nowy

• 3 postów

Napisano 02 04 2007 - 21:55

Witam!

pojar
Niestety nie ma takiej opcji w biosie na moim kompie :rolleyes:, jest moze jakis inny sposób??
  • 0

#5 pojar

pojar

Początkujący

• 51 postów

Napisano 03 04 2007 - 13:29

Taki mało profesjonalny sposób ale poszukaj w biosie pozycji zawierających słowa "VGA" (grafika) i SOUND (dźwięk) do których jest do wyboru tylko enabled/Disabled i w ten sposób metoda prób i błędów dojdziesz gdzie wyłączyć zintegrowany sprzęt
  • 0

#6 kierownik444

kierownik444

Nowy

• 3 postów

Napisano 07 04 2007 - 10:03

Witam!

Dzieki wielkie! Udało sie! Teraz mam podpiętą graficzke i muzyczke:D a nie zintegrowany(syf). Jeszcze raz dzieki.
  • 0

#7 pojar

pojar

Początkujący

• 51 postów

Napisano 07 04 2007 - 15:21

Prosze :)

• 0

Zobacz więcej tematów z tagiem: komputer się wyłącza samoistne wyłączanie

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych