Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jak trafiłeś na forum?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 konrad18

konrad18

Zaawansowany użytkownik

• 548 postów

Napisano 13 09 2007 - 17:23

Tak jak w temacie ;) Jak trafiliście na forum,jaki mieliście problem i dlaczego zostaliście?

Miałem problem z procesorem więc wypisałem w GOOGLE i tak mi znalazło forum tweaks.pl.Zostałem bo chciałbym pomóc innym usereom.

A wasza historia jak się potoczyła ;)

• 0

#2 Marix125

Marix125

Starszy:

• 1 394 postów

Napisano 13 09 2007 - 17:30

Nudziło mi się, więc wbiłem w google i patrzyłem na fora komputerowe w IPB no i trafiłem na Tweaks.pl, zacząłem rozwijać niektóre podfora działu Hardware no i sobie zostałem ;)

• 0

#3 Ciągutek

Ciągutek

Początkujący

• 17 postów

Napisano 14 09 2007 - 09:50

Wszystkie drogi prowadza do Google, a niektóre do Tweaks. no i tak się zaczeło, .. zobaczymy jak się skończy ;)
  • 0

#4 Ziele

Ziele

Biblioteka Zielińskiego

• 1 812 postów

Napisano 15 09 2007 - 19:57

A mnie zaprosił ex-administrator informatyk, którego poznałem jakiś czas temu ;)
  • 0

#5 Piksel

Piksel

Pax et Bonum...

• 257 postów

Napisano 15 09 2007 - 20:59

Ja zrobiłem to samo co kolega Marix, a że bardzooo mi sie nudziło postanowiłem zostać modem. I myślę, że będzie nam sie miło wszystkim współpracowało...
  • 0

#6 sklsk

sklsk

Stały użytkownik

• 232 postów

Napisano 15 09 2007 - 21:24

ze względu na niejasną sytuację na forum IDG, zacząłem rozglądać się po innych forach, by poszukać sobie miejsca, znalazłem to miejsce spokojne i ciche, miałem nadzieję że to forum zostanie nr 1 u mnie. nie przyszedłem tu po radę ale z myślą by innym w miarę swoich skromnych możliwości i wolnego czasu pomóc.
jednak za nadgorliwość już zostałem ukarany, co nigdy nie zdarzyło mi się na innym forum.
masę wątków leży odłogiem lub czeka się godzinami na odpowiedź, porozglądam się jeszcze tutaj przez jakiś czas ale nie będę się za bardzo wychylał.
nie będę pisał co mi się tu podoba , co mnie dziwi i czego nie rozumiem. nie wszystkie zasady tego forum są dla mnie jasne, chyba jestem już zbyt starej daty by w to się wgryzaćw
  • 0

#7 Marix125

Marix125

Starszy:

• 1 394 postów

Napisano 15 09 2007 - 21:54

Malutki OT ;)
A czemu nie zostałeś ukarany ;) ? Bo na IDG jest samowolka, OT na kilka stron, no ale modzi aktywnie w nich uczestniczą nie patrząc na swoje stanowisko. Tutaj tak niestety nie jest ;) Oczywiście Twoje 10% nie dotyczyło OT.
  • 0

#8 sklsk

sklsk

Stały użytkownik

• 232 postów

Napisano 15 09 2007 - 22:15

nie chcę robić tu OT.
że na IDG nie miałem % to nie dla tego że jest tam samowolka. Między innymi też mi się to tam nie podoba, próbowaliśmy troszeczkę z tym walczyć.
nie rozumiem jednak dlaczego forum/Tweaks chce tkwić we własnym sosie nie dopuszczając nic z zewnątrz.
(nawet wtedy kiedy stworzyły to osoby będące z tego forum)
  • 0

#9 SCPx

SCPx

Nowy

• 0 postów

Napisano 23 09 2007 - 15:45

No wię, tak, jako, że to mój pierwszy post na tym forum, to może i powinienem się przedstawić. Nazywam się Rafał Wyczes, moje marzenia to długa historia, a interesuję się tym, co jest interesujące. Myślę, że wystarczy już tym uprzejmości.

Na forum trafiłem, ponieważ jestem znudzony i napisałem do jednego z administratorów, z pytaniem, nad czym teraz pracuje, no to mnie zaprosił tutaj. To tyle tytułem wstępu. Liczę na same korzyści płynące z mojej obecności tutaj dla was i vice versa.
  • 0

#10 wncvirus

wncvirus

Leń !

• 851 postów

Napisano 23 09 2007 - 16:00

Ja trafiłem dzięki ogłoszeniu Makensis na jakimś tam forum w którym poszukiwał nowych moderatorów.Więc pomyślałem ze spróbuje i jestem.
  • 0

#11 PoPeK

PoPeK

Początkujący

• 34 postów

Napisano 29 09 2007 - 08:50

Ja oczywiście znalazłem to forum w gugls <_<

• 0

#12 Gość_xZeuSx_*

Gość_xZeuSx_*

Napisano 29 09 2007 - 08:53

Moja sytuacja wyglądała tak samo jak wncvirus'a. Znalazłem ogłoszenie no i jestem <_<

• 0

#13 Skr3czu

Skr3czu

Ekipa Tweaks.pl

• 25 postów

Napisano 29 09 2007 - 09:33

Ja z forum.webhelp.pl <_<
  • 0

#14 wncvirus

wncvirus

Leń !

• 851 postów

Napisano 29 09 2007 - 09:40

ja po przez ogloszenie z forum Pclab
  • 0

#15 Jotgie

Jotgie

Zorientowany

• 905 postów

Napisano 29 09 2007 - 16:46

ze względu na niejasną sytuację na forum IDG, zacząłem rozglądać się po innych forach, by poszukać sobie miejsca, znalazłem to miejsce spokojne i ciche, miałem nadzieję że to forum zostanie nr 1 u mnie. nie przyszedłem tu po radę ale z myślą by innym w miarę swoich skromnych możliwości i wolnego czasu pomóc.
jednak za nadgorliwość już zostałem ukarany, co nigdy nie zdarzyło mi się na innym forum.
masę wątków leży odłogiem lub czeka się godzinami na odpowiedź, porozglądam się jeszcze tutaj przez jakiś czas ale nie będę się za bardzo wychylał.
nie będę pisał co mi się tu podoba , co mnie dziwi i czego nie rozumiem. nie wszystkie zasady tego forum są dla mnie jasne, chyba jestem już zbyt starej daty by w to się wgryzaćw

W zasadzie to samo.
Po napisaniu 3239 postów na IDG dostałem bana na 2 tygodnie od Krissa za to, że się zbutowałem przeciwko masowemu zamykaniu postów w Wolnej strefie. Konkretnie ban był zasłużony, gdyż w trzech wątkach napisałem dokładnie to: "Wiem, ale nie odpowiem, ze względu na protest, za nieuzasadnione zamykanie wątków w temacie WOLNA STREFA"
Wiem, że nie powinienem tak pisać, ale z drugiej strony wówczas na tym forum był ogólny "bałagan"... może zamieszanie. "Poleciało" kilku modów (m.in. bardzo popularny ALVIN). Niewątpliwie duży wpływ miał także mój artykuł pt.: Czy forum komputerowe jest demokratyczne?" ( To ta właśnie strona. Nawet była na IDG sonda na ten temat, inspirowana tym właśnie artykułem.

Po tym zdarzeniu przeniosłem się na TWEAK, na którym zresztą byłem już dużo wcześniej zarejestrowany, lecz nie "udzielalem" właściwie prawie wcale.

Tak, że wychodzi na to, że "przeszłość" miałem conajmniej... kontrowersyjną! Czego zresztą się... wstydzę (uległem emocjom).

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych