Jak sformatować Vistę bez płyty ?
Napisano 14 11 2009 - 21:27
Napisano 14 11 2009 - 22:44
Najgłupsze rozwiązania są zawsze najżywotniejsze..
Napisano 14 11 2009 - 22:56
Napisano 14 11 2009 - 23:37
Tu masz wszystko jak na dłoni, a dokładniej post 6#;
http://www.searchengines.pl/index.php?showtopic=69980
Powodzenia

Napisano 15 11 2009 - 00:13
Pobierz Vista Laptop Battery Saver 1.0.0.1,
Pobierz Vista4Experts ,
Pobierz Process Lasso 3.62 64-bit .
zapoznaj się z tymi programami one pozwolą ci na wydajniejszą pracę systemu.
Napisano 15 11 2009 - 10:06
Użytkownik macsch15 edytował ten post 15 11 2009 - 16:32
Napisano 15 11 2009 - 10:39
Napisano 15 11 2009 - 13:32
nie chciałbym się wtrącać ale takich dyrdyamał to dawno nie czytałem
izaw - hm
45 min w ciągu roku nazywasz wysiłkiem ? (założenie raz w roku format ). Dużo więce czasu spędzasz na dbaniu o system czyszczeniu rejestru itd. Jedyny uzasadniony przypadek to serwer gdzie nie nie instalujesz tylko Używasz.I na pewno mniej wysiłku niż stawianie od nowa, oczyszczanie, optymalizowanie instalacja sterowników, poprawek i wszystkich aplikacji.
brutus - ty chcesz chłopa do grobu wprowadzić. Porada typu "chcesz nie utonąć trzymaj się sztangi " (oczywiście rozpatrujemy przypadek mulenia kompa autora ). Jak już ma coś zmieniać to lepiej by nie instalował softu ingerującego w system. Lepiej to ręcznie zrobić.
Format jest najlepszym wyjściem z wielu względów -> rejestr, wiry , śmieci , nadinstalowane stery , biblioteki itd
za poradę winnner is -> anduvir , najlepsza porada i w pełni z nią się zgadzam. Vista to nie trafiony system.
a teraz czekam na obrzucanie jajkami

Napisano 15 11 2009 - 13:33
Napisano 15 11 2009 - 19:01
to jest dopiero dyrdymał, 45 min to sam system, plus doprowadzenie go do należytego porządku, realnie to 2 godz i lepiej jak już chcesz byś taki mastacha to lepiej zrób sobie obraz z zainstalowanym i "wygładzonym" systemem + najważniejszymi programami dopiero potem można powiedzieć, że takie odtworzenie zajmuje 45 min.45 min w ciągu roku nazywasz wysiłkiem ? (założenie raz w roku format )
Wedle życzenie parę jajek jak chciałeś.
Na porady Brutusa można patrzeć ale tylko po paru kielonkach, używanie tego odkurzacza nie jest obojętne dla systemu, a już najbardziej przez niedoświadczonych użytkowników, może narobić więcej szkód niż pożytku.
Napisano 15 11 2009 - 19:56
Moim zdaniem na mulenie się Visty jedynym sposobem jest instalacja XP albo 7 ;/
I tu jest problem, jak ma zainstalować 7, albo XP jak ma Vistę. Dali Vistę i trzeba se radzić. Swoją drogą Vista to wcale nie taki zły system trzeba tylko odpowiednio ją skonfigurować, usługi, programy na starcie systemu. Nasz klient nic nie mówił, że chce kupić nowy system.przepraszam czy tu biją ? ..
nie chciałbym się wtrącać ale takich dyrdyamał to dawno nie czytałem
izaw - hm 45 min w ciągu roku nazywasz wysiłkiem ? (założenie raz w roku format ). Dużo więce czasu spędzasz na dbaniu o system czyszczeniu rejestru itd. Jedyny uzasadniony przypadek to serwer gdzie nie nie instalujesz tylko Używasz.
brutus - ty chcesz chłopa do grobu wprowadzić. Porada typu "chcesz nie utonąć trzymaj się sztangi " (oczywiście rozpatrujemy przypadek mulenia kompa autora ). Jak już ma coś zmieniać to lepiej by nie instalował softu ingerującego w system. Lepiej to ręcznie zrobić.
Format jest najlepszym wyjściem z wielu względów -> rejestr, wiry , śmieci , nadinstalowane stery , biblioteki itd
za poradę winnner is -> anduvir , najlepsza porada i w pełni z nią się zgadzam. Vista to nie trafiony system.
a teraz czekam na obrzucanie jajkami
A w tej chwili to w temacie nie ma co pisać, bo założyciel tematu nie odpowiada i nie wiadomo czy w ogóle przeczyta te nasz wypociny.

Napisano 15 11 2009 - 20:29
Nie mam laptopa więc trudno mi to opisać może się mylę opieram się na wielu wypowiedziach w tym temacie.
To nie co stacjonarny że tu nie masz żadnej partycji zabezpieczonej ale podejrzewam że i tu można by było to zastosować tylko po co zajmować dodatkowe bajty skoro po pewnym czasie i tak stwierdzimy że mamy za mało miejsca na dysku.
Jeśli chodzi o instalację innego systemu po innym systemie to jeśli chodzi o systemy M$ to partycja systemowa musi być dokładnie w całości wykasowana a najlepiej nadpisać ją innym systemem np. Linux-a.
Ktoś spyta dlaczego ma nadpisywać innym systemem, dlatego że po pierwsze wszystkie odmiany Windowsa nawet Vista są produktem jednej firmy, dwa każda firma idzie po jak najmniejszej linii oporu. W Windowsie 3.1/95/XP/Vista/7 są na wspólnym jądrze i mają pewne wspólne cechy programowe czyli podprogramy oraz wspólną zasadę działania.
Po dokładniejsze dane w tym temacie odsyłam do str. M$.pl i nie tylko, podam tylko jedną operację np. w XP professinal
po inicjacji danych z płyty z systemem pokazuje się nam napis: system sprawdza zawartość dysku twardego i po sprawdzeniu system jak znajdzie zapis w systemie Windowsa to odczytuje takie dane i przywraca je do pracy, ma to niby na celu przyśpieszenie instalacji systemu. Faktycznie ta opcja ma jedną wadę nie rozpoznaje czy jest to zapis pierwotny taki jaki powinien być czy jest to zapis wtórny czyli posiadający jakieś zmiany, to może powodować że system albo będzie miał problem z zainstalowaniem się lub wystąpią inne problemy.
Napisano 15 11 2009 - 21:00
Napisano 15 11 2009 - 21:04
Napisano 15 11 2009 - 21:22
Napisano 15 11 2009 - 21:54
Napisano 17 11 2009 - 08:01
Właśnie, właśnie o to mi chodziło, nie mam płytki z systemem a goście w sklepie mówili ,że przy formacie należy nacisnąć przy uruchamianiu systemu F8-F12 czy coś takiego. Niestety muszę sformatować bo nie wiem co sie dzieje, użyłem odkurzacza o którym pisał brutus, wszystko fajnie wyczyściło mi 6GB badziewia z dysku systemowego ale po jakiś 2h patrze, a tu 3 GB miejsca wolnego zostało na dysku z partycją, co jest?...Od razu mówię ,że nic nie instalowałem.
Napisano 17 11 2009 - 11:01
Odkurzacz 11 odkurzył/wykasował ci wpisy przywracania sytemu i to miejsce miałeś wolne ale w czasie pracy systemu system sam ponownie dokonał wpisów.
Napisano 17 11 2009 - 19:47

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych