Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jak odzyskać dane z dysku? / padł po wyłączeniu prądu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 Ryanpl

Ryanpl

Nowy

• 2 postów

Napisano 21 08 2007 - 09:59

Wczoraj podczas wyłączania komputera zabrakło prądu... komputer więc się wyłączył szybciej. Niestety po kilku godzinach gdy włączyłem go znowu otrzymałem mniej więcej taki komunikat:

Pojawił się problem i system Windows został zamknięty, aby zapobiec uszkodzeniu komputera

UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME
....
Jeśli problemy się powtarzają, wyłącz lub usuń nowo zainstalowany sprzęt lub oprogramowanie. Wyłącz opcje pamięci systemu BIOS takie jak buforowanie i "przesyłanie" (krzaczki utrudniają czytanie)
... o trybie awaryjnym // który również nie działa
Informacje techniczne:
*** STOP: 0x000000ED (0x8631D900,0xC0000006,0x00000000,0x00000000)

Próby uruchomienia w trybie awaryjnym się nie powiodły w BIOSIE próbowałem coś zmienić, ale nie bardzo wiedziałem co. Poszedłem więc podłączyć dysk do komputera mojej siostry.

Komputer się uruchomił. Wchodzę na Mój Komputer i widzę oprócz partycji dysku pierwszego tylko jedną partycję mojego dysku... próbuje otworzyć i komunikat: "Dysk nie jest sformatowany. Czy chcesz go sformatować teraz?" (info o dysku: wolne miejsce: 0 bajtów, zajęte: 0 bajtów :/ )

Nie wiem dlaczego oduczyłem się robić kopie swoich prac/projektów... może dlatego, że przez ostatni rok nie miałem drugiego dysku tak jak wcześniej i nagrywarka też mi nie działała. Teraz zapewne zapłacę za to i to słono.

Pytanie do Was. Czy da się coś z tym zrobić? Odzyskać dane? Ile to by kosztowało i komu musiał bym to zlecić.

Pozdrawiam.

• 0

#2 Marix125

Marix125

Starszy:

• 1 394 postów

Napisano 21 08 2007 - 12:03

Odzyskać dane możesz bez problemu, ale taka usługa jest dość droga. Domowymi sposobami nic z tym nie zrobisz...
Pozostaje tylko format i postawienie systemu od nowa.

• 0

Zobacz więcej tematów z tagiem: komputer się wyłącza samoistne wyłączanie

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych