Mam WIELKI problem z komputerem a mianowicie dziewczyna poprosiła mnie żebym zainstalował jej windowsa xp prof
A więc przy rozpoczęciu wszystko jest ok do momentu gdy komputer ma się zrestartować to monitor już się nie włącza,po prostu jest zgaszony a w komputerze dysk i procek chodzi dalej.Raz nawet udało mi się że się nie zgasił przy restarcie ale dopiero później gdy wgrywał już sterowniki
Dodam że wcześniej też miała zainstalowanego xp i było wszystko w porządku.Komputer ma już 5 lat.Płyta główna to U 8868 ver 1.3, dysk 40gb, Procek intel Celeron 2.00A GHZ (100x20.0), zasilacz 300 V Codegen, grafa zintegrowana(zapomniałem nazwy) i pamięć ddr 256.
A więc zacząłem wszystko sprawdzać od dysku twardego wrzuciłem mój 80gb i to samo.Czyli to nie dysk,później pomyślałem że może to grafa więc podpiąłem pod gniazdo AGP moją grafe i dalej to samo
Pamięć ram oczywiście też nie pomogła, tak samo zrestartowanie biosu.Wychodzi na to że albo zasilacz, albo płyta główna.Ja mam zasilacz ATX a u dziewczyny AT więc nie mam jak sprawdzić
Acha monitor też podłączyłem inny i dalej to samo.
Prawdę mówiąc skończyły mi sie już pomysły,może ktoś z was miał podobny problem, będę wdzięczny za każdą pomoc.
Pozdrawiam
Jacek

Moja zawartość
Nie podano