Witam,
Jak widać w temacie mam problem z dźwiękiem. Temat umieszczam w dziale Hardware, ponieważ jestem przekonany, że chodzi o jakieś powikłania sprzętowe.
Opis mojego komputera:
Procesor Intel Pentium 4 2,4GHz; 512MB RAM; dysk twardy 60GB; płyta główna: Asus P4B533; karta graficzna: GeForce FX 5200. Karta dźwiękowa jest zintegrowana, sterownik C-Media, sama karta figuruje na liście urządzeń pod nazwą: CMI8738/C3DX PCI Audio Device.
Dysponuję WIndowsem XP SP2.
Z początku myślałem, że chodzi o przegrzewanie się procesora, gdy dochodził do wysokich temperatur dźwięk rzeczywiście wyłączał się częściej (ponowne uruchomienie komputera powoduje, że dźwięk znowu jest... na jakiś czas). Temperatura CPU dochodziła do 41-42 stopni, więc kupiłem nową pastę termoprzewodzącą i teraz temperatura utrzymuje się na poziomie 34-36 stopni, a dźwięk wyłącza się tak czy inaczej. Przeinstalowałem sterowniki i nic.
Nigdzie w necie nie mogłem znaleźć rozwiązania tego problemu, właściwie nigdzie nie znalazłem w ogóle wzmianek o podobnym problemie, dlatego piszę tutaj.
Jeśli ktokolwiek ma jakiś pomysł, o co chodzi, to byłbym wdzięczny za każdą pomoc.
Pozdrawiam,
J. Kowalczyk
PS. Jeszcze jedno: czasem zdarza się że gdy dotknę obudowy bądź nawet myszy czy klawiatury, kopie mnie prąd. Nie wiem czy ma to coś wspólnego z moim problemem z dźwiękiem, ale na wszelki wypadek o tym piszę.

Moja zawartość
Nie podano