Witam
Od piątku mam nowy komputer, poniżej umieszczam jego specyfikację.
Zanim go pierwszy raz podłączyłem, rozkręciłem i podpiąłem nagrywarkę DVD.
Wszystko świetnie chodziło aż do dzisiejszego poranka.
Rano chciałem podpiąć mały dysk i go sformatować, odpiąłem więc taśmę i zasilanie od nagrywarki, podpiąłem pod dysk i uruchomiłem komputer.
Niestety, monitor wyświetlił komunikat, że nie otrzymuje żadnego sygnału.
Wyłączyłem komputer, odpiąłem dysk i podłączyłem znowu nagrywarkę, odpaliłem - znów monitor nie otrzymuje żadnego sygnału.
Przełożyłem wtyczkę monitora do wejścia od karty głównej (wcześniej była włożona w wejście od karty graficznej) i załapało.
Gdy wszedłem do systemu, w menadzerze urządzeń nie było informacji o karcie graficznej, tak jakby jej tam po prostu nie było.
Wiatraczki na karcie graficznej działają, posprawdzałem kabelki - raczej niczego nie odłączyłem niechcący.
Wydaje mi się, że komputer działa ciszej niż wcześniej.
Jeśli ktoś może coś doradzić, to będę bardzo wdzięczny!
A oto specyfikacja:
AMD Phenom II Quad Core X4 955 AM3 BOX
MSI 785G-E53 AMD 785G Socket AM3
A-Data DDR3 4GB(2x2GB) PC1600 +Series CL8
Gigabyte GeForce GTX460 1GB DDR5/256bit DVI/HDMI PCI-Express
Samsung 500GB SATA2 (HD502HJ)
CoolerMaster Elite 430 RC-430-KWN1
Corsair CMPSU-430CXEU 500W
- Forum komputerowe
- → Przeglądanie profilu: Tematy: JCromwell
Statystyki
- Grupa: Użytkownik
- Całość postów: 7
- Odwiedzin: 1 502
- Tytuł: Obserwator
- Urodziny: Data urodzin nie została podana
-
O mnie
-
Jaki posiadasz system operacyjny?
Windows XP SP3
0
Neutralna
Znajomi
JCromwell nie posiada znajomych
Moje tematy
komputer nie widzi karty graficznej
08 02 2011 - 19:38
Zestaw do 2000zł, w tym monitor
20 01 2011 - 23:14
Korzystam od wielu lat z dość słabego komputera. Do pracy (programisty) starcza, muzyki mogę posłuchać, w jakąś starszą grę mogę zagrać.
Ale w końcu chciałbym mieć porządny komputer, na którym mógłbym pograć w nowsze gry (i oczywiście robić inne rzeczy
).
Niestety, jakiś czas temu przestałem się bliżej interesować sprzętem, przez co teraz trudno mi złożyć optymalny zestaw. Przejrzałem temat z proponowanymi zestawami, ale brakuje mi tam chociażby konkretniejszych opisów do czego dany komputer się przyda, do czego nie (jakie gry pójdą). Dlatego też proszę Was o pomoc.
Przede wszystkim zależy mi, żeby takie gry jak Medieval II: Total War, Assasin Creed 2, Wiedźmin, czy też Gears of War chodziły bez najmniejszego problemu. Jeśli one będą działać, to wszystko będzie tak jak chcę
Chcę na to przeznaczyć około 2000zł (powiedzmy, że góra do 2500zł).
Wolę kupić poszczególne części i samemu je złożyć, niż kupować złożony przez kogoś komputer.
Tylko, co ważne - dochodzi do tego monitor. Posiadam jeszcze monitor CRT, więc najwyższa pora na wymianę.
Aha - jeśli udałoby się coś 'oszczędzić', to dodałbym do tego myszkę i klawiaturę, a potem głośniki, ale to tylko dodatkowo.
Da się w takim przedziale cenowym złożyć porządny komputer?
Ale w końcu chciałbym mieć porządny komputer, na którym mógłbym pograć w nowsze gry (i oczywiście robić inne rzeczy
Niestety, jakiś czas temu przestałem się bliżej interesować sprzętem, przez co teraz trudno mi złożyć optymalny zestaw. Przejrzałem temat z proponowanymi zestawami, ale brakuje mi tam chociażby konkretniejszych opisów do czego dany komputer się przyda, do czego nie (jakie gry pójdą). Dlatego też proszę Was o pomoc.
Przede wszystkim zależy mi, żeby takie gry jak Medieval II: Total War, Assasin Creed 2, Wiedźmin, czy też Gears of War chodziły bez najmniejszego problemu. Jeśli one będą działać, to wszystko będzie tak jak chcę
Chcę na to przeznaczyć około 2000zł (powiedzmy, że góra do 2500zł).
Wolę kupić poszczególne części i samemu je złożyć, niż kupować złożony przez kogoś komputer.
Tylko, co ważne - dochodzi do tego monitor. Posiadam jeszcze monitor CRT, więc najwyższa pora na wymianę.
Aha - jeśli udałoby się coś 'oszczędzić', to dodałbym do tego myszkę i klawiaturę, a potem głośniki, ale to tylko dodatkowo.
Da się w takim przedziale cenowym złożyć porządny komputer?
- Forum Komputerowe Tweaks.pl
- → Przeglądanie profilu: Tematy: JCromwell
- Polityka prywatności
- Szukaj
- Regulamin Forum ·

Moja zawartość