Skocz do zawartości

Zdjęcie

Internet radiowy wolno działa wieczorami

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Misiek710

Misiek710

Początkujący

• 31 postów

Napisano 06 03 2012 - 23:47

Witam, od jakiś 2 tygodni mam problem z internetem wieczorami. W dzień wszystko chodzi normalnie, wieczorem po godzinie 21. download spada mi o połowe. Moim zdaniem mój usługodawca oszczędza sobie i wrzuca mi na łącze inne osoby. 2 razy dzwoniłem do usługodawcy i po kilku godzinach odpowiadali telefonami "czy już się polepszyło?"... Powiedzcie mi czy mogą tak robić? Bo jak przyjadą do mnie to będą gadać w "języku informatycznym" z czego nic nie zrozumiem :] Pozdrawiam

• 0

#2 Mandez

Mandez

Początkujący

• 83 postów

Napisano 07 03 2012 - 15:20

Mam rozumieć że posiadasz internet radiowy ?

• 0

#3 Misiek710

Misiek710

Początkujący

• 31 postów

Napisano 07 03 2012 - 16:15

tak
  • 0

#4 Mandez

Mandez

Początkujący

• 83 postów

Napisano 07 03 2012 - 19:52

Nie podejrzewam żeby "wciskanie" kogoś na Twoje łącze osobiste wykupione u usługodawcy było dozwolone. Możesz zadzwonić do niego i zareklamować usługę, jednak wcześniej przeskanuj komputer anty-virusem, spyware'm, przeczyść rejestr, powyłączaj wszystkie programy obciążające połączenie internetowe w tle, np Skype.
  • 0

#5 makensis

makensis

Naczelny

• 5 036 postów

Napisano 08 03 2012 - 19:52

Często taki Internet jest wolniejszy, bo łącze zapychają ludzie torrentami i innymi programami p2p. Takich sytuacji nie ma np. w technologii WiMAX, którą mam okazję testować, tam jest na jedno pasmo przyłączonych jest kilka osób i nie ma fizycznie możliwości dołączenia kolejnych. Jest to niestety rozwiązanie droższe no i abonament jest około 20zł. wyższy niż przy radiówce o podobnych parametrach.

• 0

Zobacz więcej tematów z tagiem: internet radiowy powolny internet radiowy

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych