Skocz do zawartości

Zdjęcie

Internet bez telefonu..?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 lukid7

lukid7

Początkujący

• 134 postów

Napisano 20 09 2008 - 20:30

Witam, od kilku lat posiadam łącze radiowe. Wolne, zamulające i w brzydką pogodę nieraz nie mam internetu, do tego bardzo awaryjne itd. same wady można powiedzieć. Mieszkam w bloku i nawet gdybym chciał założyć internet w innej firmie to dostaję tam informację że moja wspólnota nie wyraża zgody na montowanie nadajników na dachu innym firmom działającym w moim mieście, wydaje mi się że mają tu poprostu jakieś swoje układy ale nie o to teraz chodzi. Mówiąc krótko mam już dość tego internetu.. na rynku jest dostępnych wiele różnych szybkich dostępów do internetu już za niewielkie pieniądze, dodam że nie posiadam telefonu domowego, ponieważ rodzice zrezygnowali z niego po kupieniu telefonów komórkowych, poprostu nie był on używany i zbędny.. Chciałbym teraz założyć internet, neostrada, netia, tele2, orange itp. lecz z tego co mi wiadomo wymagają one podłączenia modemowego, i do tego potrzebny jest telefon domowy, a przynajmniej w niektórych przypadkach opłata za utrzymanie linii telefonicznej.. Czy może ktoś z was wie gdzie można nabyć internet bez opłaty za utrzymanie linii, i czy w ogóle coś takiego istnieje w tym naszym beznadziejnym kraju, bo płacić 30-40zł za utrzymanie linii telefonicznej + rachunek za internet jest trochę nie opłacalne, przynajmniej mi się tak wydaje... Dodam jeszcze że słyszałem że tpsa ma właśnie jakaś sprawę w toku że niby wymaga od klientów tych opłat, czy to prawda? Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi. Pozdrawiam!

• 0

#2 timmy

timmy

Zaawansowany użytkownik

• 624 postów

Napisano 20 09 2008 - 20:48

tak jest

ze mozna miec ADSL bez telefonu

www.dialog.pl

opcja Dialnet Solo :)

65zł kosztuje 1mega

• 0

#3 brutus3

brutus3

Profesjonalista

• 2 406 postów

Napisano 20 09 2008 - 21:03

Poprawka 2Mb/s cena 63zł :) , netto.
  • 0

#4 sw29l

sw29l

Charlie Don't Surf !

• 1 958 postów

Napisano 20 09 2008 - 22:30

jezeli to spora miejscowosc ( tam gdzie mieszkasz) to warto dowiedziec sie czy istnieje mozliwosc podlaczenia poprzez telewizje kablowa np. Multimedia
  • 0

#5 lukid7

lukid7

Początkujący

• 134 postów

Napisano 21 09 2008 - 22:45

Zaraz sprawdze ten dialnet, ma go ktoś z was żeby się pochwalić jak działa?
  • 0

#6 lukid7

lukid7

Początkujący

• 134 postów

Napisano 23 09 2008 - 10:58

no i lipa z tym dialnetem..

Województwo *

(wyświetlane są tylko te województwa, w których dostępna jest sieć Dialog)

Nie ma Opolskiego.. ;/

Inne propozycje..?
  • 0

#7 meloow

meloow

Początkujący

• 137 postów

Napisano 23 09 2008 - 11:35

TP ma taką opcje ze bierzesz Neo + utrzymanie wirtualnego numeru ale to się nie opłaca gdyż lepiej jest wziąc ten numer bo dostaniesz np. 60min. "gratis" na rozmowy lokalne

podobie ma NETIA.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych