Skocz do zawartości

Zdjęcie

Instalacja systemu operacyjnego z dysku

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 gamer66

gamer66

Początkujący

• 20 postów

Napisano 06 05 2012 - 14:03

Witam, mam laptopa fujitsu siemens, jakiś starszy model z oryginalnym systemem vista. niestety system się wysypał, są uszkodzone jakieś pliki systemowe, komputer się włącza ale praktycznie nic nie da się zrobić, więc muszę zainstalować nowy system. czy mogę to zrobić w jakiś sposób tak jakby z dysku? jęsli tak to jak, chyba kiedyś już mi się to udało, ale nie pamiętam dokładnie. bo nie mam żadnej płytki instalacyjnej, zawsze podczas włączania wyskakiwał komunikat, żeby przygotować 3 płyty dvd i zrobić płytę instalacyjną, ale nigdy tego nie zrobiłem, bo nie wiedziałem za bardzo jak. a jeśli nie można zainstalować z tej ukrytej partycji to czy będę mógł zainstalować bez problemu np nie oryginalnego xp??

Użytkownik kosa006 edytował ten post 02 06 2012 - 13:39

• 0

#2 Aleksander89

Aleksander89

Początkujący

• 127 postów

Napisano 06 05 2012 - 15:57

Jeśli tak jak mówisz nie możesz zainstalować systemu z ukrytej partycji to możesz jeszcze po prostu pobrać odpowiednią wersje visty i zainstalować ja z kluczem znajdującym się na nalepce pod spodem laptopa

• 0

#3 Qauke

Qauke

Expert

• 5 156 postów

Napisano 06 05 2012 - 16:51

a jeśli nie można zainstalować z tej ukrytej partycji to czy będę mógł zainstalować bez problemu np nie oryginalnego xp??

Nie zadawaj takich pytań , bo Forum nie popiera piractwa !

Nie rozumiem dlaczego nie możesz przywrócić systemu z ukrytej partycji recovery .
Aby uruchomić tryb Recovery w notebooku marki Fujitsu Siemens, należy podczas startu systemu operacyjnego wcisnąć klawisz F8. Z menu, gdzie m.in. znajdziemy Tryb awaryjny, należy wybrać opcję Recover system.

Użytkownik qauke edytował ten post 06 05 2012 - 16:53

• 0

#4 Luxura_pl

Luxura_pl

Początkujący

• 40 postów

Napisano 14 05 2012 - 15:40

W zasadzie jest to nielegalne,więc lepiej nie praktykuj:) Zrób tak jak radzi Ci użytkownik powyżej,czyli: pobierz odpowiednią wersję visty,klucz już masz,więc nie bedzie problemu z instalacją.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych