Witam.
Jak w temacie posiadam problem z instalacją windowsa XP, który myślę, że dzięki wam zostanie pokonany. Sprawa wygląd tak, iż kupiłem nowy sprzęt a mianowicie płytę główną, procesor, kartę graficzną, pamięć ram. Jedyną częścią, której używam ze starych podzespołów jest Dysk Twardy i CD-Rom. Wszystko dokładnie i precyzyjnie podłączyłem, komputer się włącza. Jednak gdy ma się ładować już Windows, komputer się restartuje. I tak za każdym razem. Na początku myślałem, że to wina złego podłączenia zworek, bądź czegokolwiek. Specjalista powiedział mi, że to nowa płyta, praktycznie bezzworkowa i problemem jest, że nie instalowałem do nowego sprzętu systemu Windows. Faktycznie, stwierdziłem, że może to być właśnie to, skoro płyta główna i reszta nie mają jeszcze wgranych do siebie sterowników. Zatem ustawiłem w BioSie bootowanie z Cd-Romu jako 1st. Płytka z Windowsem znajduje się już w środku, po uruchomieniu komputera, przechodzi do szukania z cd bootowanych obiektów i po chwili ładuje się napis : "Wcisniecie dowolnego klawisza spowoduje rozruch CD" Czyli tak jak powinno być. Jednak za każdym razem, jak poczekam albo klikne dowolny klawisz, komputer nie czyta płyty i nie mogę dojść do panelu, tylko uruchamia się dalej a w efekcie resetuje, tak jak na początku wspomniałem.
Nie wiem czy ma to za znaczenie, ale płyta główna to ASRock K7S41.
Próbowany Windows, to Windows XP +SP2.
Z góry dziękuje i prosiłbym o pomoc...
Pozdrawiam, Duath.
Instalacja Systemu WINDOWS XP.
Rozpoczęty przez
Duath
, 15 08 2008 16:38
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 15 08 2008 - 16:38
Napisano 15 08 2008 - 18:51
Napędy podpięte na osobnych taśmach? Płyta z Windowsem jest ok (wcześniej z niej instalowałeś?)
Napisano 18 08 2008 - 12:27
Zrób to tak :
-Otwórz komputer, a następnie Odłącz cokolwiek (Mam na myśli napędy IDE). Jeżeli nie możesz tego zrobić.. to napisz jaki masz zasilacz. Podejrzewam, że to jest jego wina, Poprostu nie ciągnie tyle, co powinien.
-Otwórz komputer, a następnie Odłącz cokolwiek (Mam na myśli napędy IDE). Jeżeli nie możesz tego zrobić.. to napisz jaki masz zasilacz. Podejrzewam, że to jest jego wina, Poprostu nie ciągnie tyle, co powinien.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych