- Forum komputerowe
- → Przeglądanie profilu: Posty: Infernus1
Statystyki
- Grupa: Użytkownik
- Całość postów: 6
- Odwiedzin: 1 161
- Tytuł: Obserwator
- Urodziny: Grudzień 12, 1989
-
Moje posty
W temacie: Podzielenie filmu
27 12 2006 - 16:46
Od kiedy problemy z dzieleniem filmu są problemami hardware?
W temacie: Komputer sie resetuje gry gram
27 12 2006 - 01:53
Ja bym zrobił jak tutaj piszą niektórzy koledzy. Czyli sprawdził temp na procesorze jak jest w normie to sprawdziłbym wartości napięć na płycie i ewentualnie bym zasilacz mocniejszy wrzucił... Często tanie zasilacze np mają napisane 300W, a w rzeczywistości ich moc wynosi mniej np 260-280. Radziłbym kupić Chieftec'a 300W, widziałem na komputroniku fajny, nawet 360W, a cena nie jest zbyt wysoka bo ok 130zł. Najlepiej mieć zapas mocy.
Następnie wykonałbym testy w 3DMark 2001.
W temacie: Problem z dyskiem.
27 12 2006 - 01:42
Jestem przekonany, że to nie zepsuty sprzęt. Kolejne testy, które wykonałem wykluczają tezę uszkodzenia sprzętu. Otóż wpadłem na następujący pomysł. Podłączyłem stary, HDD niby uszkodzony (ST3400016A) i postanowiłem sformatować go w systemie FAT32 gdyż podejrzewam, że błędy, które masz Ty, ja i mój kolega i zapewne sporo innych użytkowników są spowodowane jakąś dziurą w systemie. Po formacie owego dysku nim skopiowałem na niego jakieś pliki wykonałem testy programem SeaTools Desktop potem, chkdsk. Testy wyszły pozytywnie. Potem skopiowałem ok. 10GB danych i ponownie wykonałem testy wyżej wymienionymi programami i oczywiście znowu testy były pozytywne, 0 jakichkolwiek błędów. Można, więc wyciągnąć kolejny wniosek, że teoretycznie każdy użytkownik mający Windows XP i partycje w systemie NTFS ma te same błędy, co Ty, ja i mój kolega (chyba, że są jakieś poprawki usuwające ten błąd), ale nie każdemu musi paść cały system jak Tobie i mojemu koledze… Być może Microsoft wypuścił jakieś poprawki na ten błąd, jeśli ma ktoś jakieś informacje na ten temat to proszę pisać.
Pozdrawiam.
26 12 2006 - 21:31
Marix125 masz dysk Seagate'a? Jeśli tak to sprawdź jeszcze dysk programem SeaTools i umieść raport w poście żebym mógł porównać czy u mnie jest tak samo (jeśli masz czas i ochotę
).
26 12 2006 - 19:44
Zdaje się że to chyba nie jest problem sprzętowy... Otóż poprosiłem mojego kolegę który ma również Windows XP i partycje NTFS żeby sprawdził główny dysk z systemem narzędziem chkdsk, okazało się że ma te same błędy z tą różnicą że jemu jeszcze system nie padł, a komputer kolegi jest dość nowy, więc raczej niemożliwe było by żebyśmy mieli to samo uszkodzenie któregoś z podzespołów. Marix125 jeśli masz też Win XP i partycje NTFS to proszę Cię o to byś wykonał ten sam test programem chkdsk głównej partycji i dał znać czy Ty również nie masz tych błędów. Być może Microsoft czegoś nie dopracował i dlatego teraz są te błędy... Pozdrawiam.
- Forum Komputerowe Tweaks.pl
- → Przeglądanie profilu: Posty: Infernus1
- Polityka prywatności
- Szukaj
- Regulamin Forum ·

Moja zawartość