Skocz do zawartości

Immons

OFFLINE Ostatnio: 25 07 2008 09:03
-----

Moje tematy

Problemy z siecia/internetem Vista HP - laptop Asus

25 07 2008 - 09:03

Witam! Mam dwa problemy zwiazane z jednym komputerem, chociaz jeden z nich pewnie podchodzi pod PC ^^. Pierwszy problem jest taki, iz po podlaczeniu modemu Speedtouch 330 do laptopa, diagnostyka(program do tego modemu, sterowniki)wykrywa go, lecz przy polaczeniu sie z Neostrada wywala blad 721.

Drugi problem jest taki, iz nie moge polaczyc sie z siecia. Tworze siec poprzez Belkin High-speed mode wireless g usb network adapter na PC, z ktorego chce udostepnic internet laptopowi. Mam ustawione wykryj ip automatycznie, lecz nic z tego, gdyz "monitor" modemu w pasku trayu nie umie go wykryc. Czasem udaje sie, by polaczyc, lecz wtedy laptop wykrywa owa siec jako "siec niezidentyfikowana" i nie ma polaczenie z internetem.

Prosilbym o pomoc.

Asus x50sl i brak internetu

21 07 2008 - 07:42

Witam. Wczoraj kupilem sobie(z promocji w media-markt)laptopa asus x50sl(http://www.media-markt.pl/bielsko_biala/gazetka/ strona 8). Teoretycznie wszystko w porzadku, jednak jak sie okazuje nie. Posiadam na nim viste home premium, a na swoim starym pc windowsa xp he. Gdy chce zrobic polaczenie przez kabel(lan, siec prywatna)w ogole nie wykrywa tego kabla. Gdy robie polaczenie bezprzewodowe, testujac u kolegi, wykrywa siec, laczy sie, lecz nie ma internetu. Czy ktos moze pomoc?