Skocz do zawartości

Zdjęcie

[INTEL] toshiba tecra 8100. jaki procek ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 mce_skiper

mce_skiper

Obserwator

• 6 postów

Napisano 11 09 2006 - 07:57

witam :D niedawno zakupiłem laptopa toshiba tecra 8100 ;] 13'' procesor p3 700 mhz . mam w związku z nią pytanko a mianowicie jaki najmocniejszy procesor obsługują jej płyty główne ?

• 0

#2 makensis

makensis

Naczelny

• 5 036 postów

Napisano 11 09 2006 - 14:36

Zaaktualizuj BIOS do najnowszej wersji i zobacz czy producent BIOSu nie podał jaki najnowszy procesor obsługuje laptop.

• 0

#3 mce_skiper

mce_skiper

Obserwator

• 6 postów

Napisano 12 09 2006 - 10:01

aktualizacja biosu jest bardzo ryzykowna .....
  • 0

#4 makensis

makensis

Naczelny

• 5 036 postów

Napisano 12 09 2006 - 11:09

Z tego co wiem bez niej nawet Penitium3 1Ghz nie włożysz!

Naładuj baterię do pełna, uruchom komputer z dyskietki, sflashuj BIOS i po sprawie..
  • 0

#5 Goora

Goora

Początkujący

• 22 postów

Napisano 12 09 2006 - 12:28

aktualizacja biosu jest bardzo ryzykowna .....

pomówienia :D

specjalisci od flashowania/upgrade'ow biosow mowia ponoc, ze nie ma takiego biosu, ktorego nie mozna odtworzyc... slyszalem o przypadkach gdzie odzyskano bios nawet gdy zrestartowal sie komp podczas flashowania ;] ot, magicy... ;]:D:D
  • 0

#6 ykoops

ykoops

Stały użytkownik

• 377 postów

Napisano 12 09 2006 - 12:47

biggrin.gif ot, magicy... biggrin.gif:D:D

taaaa, sztuczki magiczne włącznie z podmianą kości z takiej samej płyty gł., pod prądem w czasie startu kompa. Część (chyba większa) płyt pozwala na awaryjne wczytanie biosu bez komunikatów tekstowych na ekranie. Wszystko polega na włożeniu odpowiednio spreparpwanej dyskietki, odpaleniu kompa i przytrzymaniu magicznej kombinacji klawiszy oraz wpatrywaniu się z nadzieją w pusty ekran monitora (podobno pomagają też zaklęcia i głośne wypowiadanie mantry "ommani padme hum") :D
  • 0

#7 Goora

Goora

Początkujący

• 22 postów

Napisano 12 09 2006 - 12:54

(podobno pomagają też zaklęcia i głośne wypowiadanie mantry "ommani padme hum") :(

ehhehe :D tego nie probowalem ;] chyba czas zaczac .... ;]

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych