Mam problem posiadam płytę główną p4vmm2 i chciałem podkręcić na niej procka celeron 1700mhz (17x100).
Wchodzę do biosu i nie mogę podkręcić gdyż wszystko jest zablokowane oprócz mnożnika ale gdy podnoszę go to i tak to nic nie daje bo nadal jest 1700mhz. W instrukcji wyczytałem że trzeba przesunąć 2 zworki aby odblokować. Po przesunięciu komputer się nie uruchamia i nie pali się czerwona lampka na obudowie???
[INTEL] Podkręcanie - Celeron 1700MHz
Rozpoczęty przez
Mariusz321
, 22 02 2008 13:31
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 22 02 2008 - 13:31
Napisano 26 02 2008 - 00:32
heh chyba zle zworki wyciagneles
jak chcesz wlaczyc w komputer jak odlaczyles przycisk od wlaczenia komputera z plyty glownej
hmm a co do tej zworki to daj cos zebym mogl go znalesc na twoj plycie i ciut wieksze zdjecia plyty glownej zebym mogl cos doczytac. moze to byc kilka zdjec i moze przy okazji znajde ci gdzie masz podlaczyc te kable z obudowy
Napisano 20 03 2008 - 17:22
heh chyba zle zworki wyciagneles
jak chcesz wlaczyc w komputer jak odlaczyles przycisk od wlaczenia komputera z plyty glownej
hmm a co do tej zworki to daj cos zebym mogl go znalesc na twoj plycie i ciut wieksze zdjecia plyty glownej zebym mogl cos doczytac. moze to byc kilka zdjec i moze przy okazji znajde ci gdzie masz podlaczyc te kable z obudowy
Nie jestem na tyle głupi aby odczepiać od płyty głównej lapke hdd led myśląc że to zworka od procka a co do tej instrukcji to na www.ecs.com wersja 1.1a
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych