Skocz do zawartości

Zdjęcie

IE8/Maxthon - Problemy z wyświetlaniem wielu rzeczy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 Jarek Bachanek

Jarek Bachanek

Nowy

• 2 postów

Napisano 01 01 2010 - 19:24

Witam.

To mój drugi post tutaj. Używam Maxthona w wersji 2.5.11 Ostatnio usunąłem 2 programy przez Revo Uninstaller (nie chciały się usunąć normalnie) i chyba to wpłynęło na wyświetlanie javy, flasha i niektórych stron ponieważ:

- Youtube mi nie działa (dotyczy to też innych serwisów online typu wrzuta gdzie po prostu nie widać ekranu):
Dołączona grafika
- Wszelkie liczniki używane w buxach/pthc, serwisach hostingowych typu rapid/MU/itp itp się nie uruchamiają. Po prostu stoją albo w ogóle się nie pojawiają
- Jedna ze stron którą odwiedzam wygląda dziwacznie jakby tło mi się nie chciało wyświetlić.
IE/Maxthon:
Dołączona grafika
Firefox:
Dołączona grafika
- Tweaks.pl też nie wyświetla się jak trzeba bo górna część z opisem mojego profilu zasłania część rzeczy:
Dołączona grafika
- Tag Spoiler na Forach mi się nie otwiera tj. wszystkie komendy javy służące do rozwijania menu i inne np sprawiające że otwierają się okna, też nie chodzą.
- Strony we Flashu mi się nie otwierają. Np ta strona nie działa, widzę tylko białe tło:
http://www.tokyoplastic.com:
- Mam też problem z jedną ze stron, która dziwnie wygląda zarówno na Firefoxie jak i IE (przed deinstalacją wyżej wspomnianych programów wyglądała normalnie):
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Być może coś jeszcze nie chodzi ale to są najuciążliwsze problemy. Oto co zrobiłem:

- Przeinstalowywałem jave (Najnowsza 6 update 17).
- Przeinstalowałem Adobe Flash Player 10.
- Usuwałem ciasteczka i tymczasowe pliki internetowe.
- Wyłączałem Antywirusa (Kaspersky 8.0) i Zaporę Windowsowską
- Odinstalowywałem IE8 by sprawdzić czy w IE7 jest tak samo.
- Zresetowałem ustawienia IE do poziomu domyślnego.

Nic to nie dało. Zaznaczam że przed użyciem Revo Uninstaller wszystko działało bez zarzutu. Prawdopodobnie w trakcie deinstalacji Revo Uninstaller przez przypadek zmienił/usunął coś z rejestru co nie powinno zostać zmienione/usunięte
Z góry proszę o niepisanie porad typu "Zmień sobie przegladarkę". Gdyby nie to że Maxthon dzieli ustawienia z IE to bym się nie martwił, ale jeśli w IE coś nie chodzi to w Maxthonie także...

Proszę o pomoc, bo już dostaje bzika i jak nic się wykombinuje to trzeba będzie formata strzelić i z góry dziękuje za wszelkie udzielone mi porady...

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych