Wyniki: Magia.... Puściłem test jak wróciłem komputer był zrestartowany ii.... każdą grę taką jak Unity, Dying Light i parę bardzo wymagających tytułów tnie... więc ja patrze do programu a tam piszę że zużycie ramu 20% 0.9/3.98GB czyli nie czyta jednej z kości, od tamtego czasu blue screeny przestały się pojawiać. Dobra to nic muszę kupić ram ale ok, chce sprawdzić która kość działa, i znowu magia nie włączę komputera z 1 ramem bo na płycie miga mi na czerwono kontrolka obok przycisku ,,mem ok,,. Jak wsadzę obi kości w 1 i 3 slot ( bo w tej płycie wpina się na przemian ) komputer odpali ale tylko z 4GB.
- Forum komputerowe
- → Przeglądanie profilu: Posty: HuBiiXxX
Statystyki
- Grupa: Użytkownik
- Całość postów: 5
- Odwiedzin: 146
- Tytuł: Obserwator
- Urodziny: Data urodzin nie została podana
-
Moje posty
W temacie: Ciągłe BSOD
31 03 2015 - 18:18
27 03 2015 - 15:30
Win 7 Ultimate x64 nie mówię koniecznie o informatykach bo znam gościa co jest elektrykiem i takie szkoły skończył w kierunku elektryki, a zajmuję się w dużym stopniu informatyką i zna się na tym i nie wiem jaki on system wgrywał bo nie byłem przy tym, ale sprawdzał kilka i mam pewność że potrafi ogarnąć pc bo nie 1 pc który u niego ląduje ( mój ) ale na ten błąd jest bezradny jak na razie. Oczywiście mówi że najlepiej jest wymienić procek i ram bo to ostatnia rzecz jakiej nie wymieniłem w pc. Za puszczam test ram.
26 03 2015 - 16:53
Tak idę na łatwiznę, nie zapytałeś czy ja czytałem te blue screeny, przesyłam odrazu bo na większości forach proszą o te pliki... Czytając BSOD z programu blue screen viev nic nie potrafię skojarzyć jeśli chodzi o jakieś stery czy coś, na internecie też nie mogę nic dobrze ogarniętego znaleźć, są porady typu ,,wymieć podzespoły pc, wgraj aktualne sterowniki, przeczyść chłodzenie, sprawdź temperatury, sprawdź kondensatory na płycie głównej, zrób diagnostykę dysku. Ok.. a co jeśli wszystko zrobiłem i wielkie G... Z tym pc byłem u 4 ,,fachowców,, i każdy niby co innego robił i każdy odpalił komputer bo jak bsod są losowe, pc potrafi chodzić cały dzień i nic a potrafi ledwie załadować system i paść odrazu... a u nich ,, działało,, to pc naprawiony... Było na tym pc instalowane w ch... systemów, mechanicy oczywiście operują nielegalnym oprogramowaniem i ja na to nie mam wpływu zbytecznego. Mam na dysku kopie zapasową systemu win 8.1 ale jak pisałem doszedłem do wniosku sprawdzenia gotowości tego pc na innym systemie. Więc proszę nie pisać że idę na łatwiznę bo za kwoty które wydałem na tego pc mógłbym spokojnie polowe nowych części dokupić albo nową kartę graficzną.. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1859799e69aabb5c.html link do 1 z blue screen z widoku tego programu...
- Forum Komputerowe Tweaks.pl
- → Przeglądanie profilu: Posty: HuBiiXxX
- Polityka prywatności
- Szukaj
- Regulamin Forum ·

Moja zawartość