Kupiłem sobie wczoraj Router Linksys'a WRT54GC, skonfigurowałem i mam przez niego normalnie internet po kablu do PC. Jednakże na notebook'u nie wykrywa żadnych bezprzewodowych sieci. Notebook ma włączoną kartę bezprzewodową. Czego to może być przyczyna? Może zabezpieczeń, które się tam ustawia? WEP, WAP itd. A może czegoś innego? Dodaje, że jest to mój pierwszy router, i pierwsza moja konfiguracja takiego urządzenia. Do zestawu producent dodał kartę sieciową USB Linksys, której jeszcze nie testowałem w lapku. Więc nie mogę powiedzieć, że przez nią będzie działało.
.
Czy wystarczy dopisać MAC karty sieciowej z lapta, do adresów MAC w ustawieniach Routera?
.
[HowTo] Router Linksys WRT54GC
Rozpoczęty przez
Celdur
, 22 08 2008 16:36
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 22 08 2008 - 16:36
Gość_Wojtex16_*
Napisano 23 08 2008 - 13:54
Weż podłącz kartę sieciową USB Linksys choćby do komputera czy laptopa i sprawdz czy faktycznie router ma włączony wifi.
Napisano 24 08 2008 - 15:40
Hmm, a jak to się włącza? Czegoś takiego chyba nie zauważyłem w ustawieniach. Będę musiał to dzisiaj zobaczyć..
Napisano 24 08 2008 - 17:12
Włączoną WiFi będzie sygnalizować dioda Wireless. Zaloguj się na router i i ustaw wireless na enabled...
Napisano 25 08 2008 - 09:54
Nie ma tam w ogóle takich opcji 
Ale już jest ok.. Net działa, ale poprzez tą kartę USB linksysa..Zwykła w notku nie wykrywa niestety żadnych sieci.
Ale już jest ok.. Net działa, ale poprzez tą kartę USB linksysa..Zwykła w notku nie wykrywa niestety żadnych sieci.
Gość_Wojtex16_*
Napisano 25 08 2008 - 12:02
Hmm... dziwne. Może jest wyłączoną? Sprawdz dokładnie w mendżer urządzeń i jeszcze powinien laptop mieć taki przycisk to włączania/wyłączania karty sieciowej .Zwykła w notku nie wykrywa niestety żadnych sieci.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych