Skocz do zawartości

Hellsin

OFFLINE Ostatnio: 30 11 2007 02:17
-----

Moje posty

W temacie: Jak Sprawdzić Temperature Karty Graficznej?

11 01 2007 - 23:20

Witam, mój problem polega na tym że moje pamięci na karcie graficznej Radeon 98ooPRO się dość mocno grzeją, zamontowałem na nich radiatorki własnej roboty i one są też dość gorące kiedy gram, chciałbym sprawdzić jaką temperaturę osiąga karta w trakcie gry ale nie wiem jakim programem. Wiecie może również jakie są granice temperatur? Bo nie wiem czy się nic złego nie dzieje skoro parzy mnie w palce:/ Pozdrowionka i dziękuję za odpowiedzi.

Tez mam Radka 9800 pro .
Tez mi sie dosyc grzeje.
Z tego co czytalem kiedys jak chcialem zmierzyc temp. na swoiej , to wyczytalem ze ta karta nie ma niestety zadnego czujnika :P

W temacie: Wyłączenie zintegrowanej karty graficznej

02 01 2007 - 17:21

Tak wiem że w BIOSie tylko nie chcę się tym bawić bo się nie znam a juz raz przez to musialem do serwisu jechac <_<:DB) Czekam na bardziej szczegolowe odpowiedzi chociaz takie w jakiej kategorii mniej wiecej ma sie to znajdowac.

Wedlug tej instrukcji http://www.asrock.com/manual/775Twins-HDTV.pdf to :
Advanced --> Chipset configuration --> North bridge configuration --> Primary graphics adapter

Tam zmienic wartosc z onboard na PCI express

W temacie: Problem z kartą graficzną radeon9800pro

01 01 2007 - 23:50

Czego mogą być powodem te dwa problemy? Spotkaliście się już z czymś takim? Podczas normalniej pracy nic się nie dzieje, jedynie podczas gry. Mam procesor 3000 sempron,dysk 80GB,512ram 400mhz, zasilacz FEEL 350W, napęd dvd, karta dźwiękowa sound blaster live 24bit, myślicie że może to być za duże obciążenie dla tego zasilacza?

Pisales ze zmieniles karte + dokupiles ram - mozliwe ze zasilacz nie wyrabia .
Druga przyczyna moze byc tak jak ja mialem ze swoim pierwszym Radkiem 9800 Pro - po 3 miesiacach uzytkowania kabel od dodatkowego zasilania sie uszkodzil ( przestal stykac ) , karta poszla do serwisu , lecz juz nie wrocila , zostala wydana mi nowa .

W temacie: Wentylator na chipsecie nie dziala + problem z systemem

30 12 2006 - 15:11

wczoraj siedzialem na Maxtorze ( ATA 66 ) .
Komputer dzialal bez zarzutu przeszlo 50 minut - wentylator dzialal , kontorlery ustawione na normalny szereg ( hd , cd ) .

Teraz siedze na Segate i o dziwo wentyl dziala . Kontrolery tez juz mu nie przeszkadzaja - dziwne :)
Jak znam zycie to znow beda te problemy z tym wiatrakiem , ale czemu tylko na tym dysku ? - moze jednak wirus ?

P.s: pozatym zauwazylem ze Everest i speed fan wskazuja rozne pomiary temp. procka pod maxtorem jest to przedzial 34 - 39 stopni , a pod segatem 39 - 51 stopni . Tez jest to dla mnie dziwne :/

p.s2: przepraszam za podwojny post , ale chcialem aby topic podskoczyl bo wszedl nowy watek

W temacie: Wentylator na chipsecie nie dziala + problem z systemem

29 12 2006 - 18:46

stawiam, ze moze byc to jakies uszkodzenie płyty głownej, odnosnie dyskow i napedow - mogl paść kontroler, a co do wiatraczków, to takze moze wynikac z wad płyty głownej. Masz na nia gwarancje jeszcze?

no wlasnie nie bardzo na to wskazuje , bo dzis jak nie mialem netu to wiatrak dzialal caly czas .
Dodatkowo to zaczelo sie dziac niedawno - jakies pare dni wstecz .
Plyta niestety juz nie jest na gwarancji , pod koniec jej poszla do serwisu w celu wymiany wentyli , gdyz ten na dps2 siadal juz .
Mam tez Zone Alarm , moze to przez niego ?
Musze jeszcze pokombinowac z moim starym dyskiem Maxtor-a , moze to wina sysu . ( oby )