Skocz do zawartości

Zdjęcie

HP deskjet 5150 błąd instalacji sterowników

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 dziubi12

dziubi12

Nowy

• 2 postów

Napisano 18 03 2012 - 14:39

Witam i zarazem od razu proszę o pomoc..
Podczas instalowania sterowników drukarki hp deskjet 5150 wszystko idzie dobrze do momentu kiedy muszę podłączyć drukarkę do komputera (stacjonarny z windows xp). Po wykonaniu tej czynności (poprzez port USB), komputer w dalszym ciągu nie znajduje podłączonego i włączonego do zasilania sprzętu. Nie pomaga również wielogodzinne czekanie. Cały czas widnieje komunikat, żeby poczekać bo program instalacyjny wykrywa drukarkę. Dodam jeszcze, iż dukarka zainstalowana jest na laptopie z Vistą i działa bez zastrzeżeń. Próbowałem też używać innego kabla USB i nic. Zwracam się więc z prośba o odpowiedź na moje pytanie: Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy i jak mogę sobie z tym poradzić ? Z góry wielkie dzięki za odpowiedź :E

• 0

#2 Qauke

Qauke

Expert

• 5 156 postów

Napisano 18 03 2012 - 22:38

Witam

Może spróbuj ją w pierwszej kolejności podłączyć pod port usb, a później instaluj dopiero sterowniki.

Użytkownik Quke edytował ten post 18 03 2012 - 22:44

• 0

#3 dziubi12

dziubi12

Nowy

• 2 postów

Napisano 19 03 2012 - 14:29

już wiem o co chodzi, trzeba dodać drukarkę w panelu sterowania, można zamknąć :E
  • 0

#4 filip3003

filip3003

Początkujący

• 20 postów

Napisano 09 04 2012 - 08:47

Ja na twoim miejscu pominol bym ten moment z podlaczeniem drukarki . HP w instalacji ma zrobione tak ze mozesz pomijac i uruchomic ja pozniej z programem. sprobuj ja zainstalowac w ten sposob a jesli dalej nic to przez dodawanie nowego urzadzenia w panelu sterowania .

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych