- Forum komputerowe
- → Przeglądanie profilu: Posty: Gucio777
Statystyki
- Grupa: Użytkownik
- Całość postów: 6
- Odwiedzin: 451
- Tytuł: Obserwator
- Urodziny: Data urodzin nie została podana
-
O mnie
-
Jaki posiadasz system operacyjny?
Win7
0
Neutralna
Znajomi
Gucio777 nie posiada znajomych
Moje posty
W temacie: Problem z kartą (GF GTS 450)
06 11 2011 - 21:29
Mówię przecież, że gdy się przegrzewa i wentylator na pełnej mocy mi chodzi to się monitor wyłącza...Nie pisałbym, gdyby mi wentylator szybko pracował, przecież zdaję sobie sprawę, że gdy wysoka temperatura to szybciej pracuje, żeby schłodzić kartę, ale gdy podczas tego przegrzania, gdy wiatrak cicho chodził, nagle zaczyna szumieć jakbym miał reaktor w kompie i nie ma sygnału w monitorze to coś jest nie halo.
06 11 2011 - 12:56
No tak, wentylator szybciej pracuje, ale w momencie "przegrzania" jego praca zwiększa się i to aż za bardzo. Słychać wtedy, jakby normalny wiatrak pracował na najwyższych obrotach. Słyszałem też coś o zwiększeniu temperatury krytycznej karty, ale jestem zielony w tych sprawach.
06 11 2011 - 12:33
No tak, obraz zanikał, ale jakie się teraz znajdzie wytłumaczenie na szybszą pracę wentylatora? Poza tym, jak już mówiłem, testowałem na innym monitorze z innym kablem i to samo się działo. Poza tym na starej karcie nie miałem czegoś takiego, więc wątpię, żeby coś takiego się działo.
Model mojego zasilacza to Modecom Feel 500ATX.
Model mojego zasilacza to Modecom Feel 500ATX.
06 11 2011 - 12:06
Przy zakupie karty miałem zasilacz 400W, jednak dostawałem już takie wiadomości, że może być on za słaby, więc wymieniłem na lepszy. W sklepie powiedzieli mi, że 500W w zupełności wystarczy na tą kartę. Kartę zareklamowałem, jednak nie wykazano żadnego błędu, czy uszkodzenia. Przy zmianie monitora jest tak samo.
@server:
Z zamkniętą obudową było tak samo. To mnie właśnie zmusiło do zdjęcia pokrywy. Myślałem, że to coś pomoże.
@server:
Z zamkniętą obudową było tak samo. To mnie właśnie zmusiło do zdjęcia pokrywy. Myślałem, że to coś pomoże.
05 11 2011 - 23:56
Ten kurz najpierw tam musiałby zalegać. Cały czas mam otwartą klapkę od komputera i dbam o czystość w jego środku. Sprężonym powietrzem oczyszczam wnętrze komputera.
- Forum Komputerowe Tweaks.pl
- → Przeglądanie profilu: Posty: Gucio777
- Polityka prywatności
- Szukaj
- Regulamin Forum ·

Moja zawartość