Skocz do zawartości

Grzz20

OFFLINE Ostatnio: 12 01 2012 23:01
-----

Moje tematy

Kupno nowego sprzętu - proszę o rady

07 01 2012 - 15:38

Cześć
Chciałbym złożyć sobie nowy komputer, który służyłby do gier i pracy kilku programów graficznych. Jednak postęp technologiczny szybko idzie do przodu i w pewnym momencie przestałem interesować się sprzętem komputerowym, nowinkami, itd. Krótko mówiąc jestem w tym momencie zielony jeżeli chodzi o dobór sprzętu, dlatego chciałbym prosić Was o pomoc w dobraniu podzespołów. Kwota w której chciałbym się zmieścić to maksymalnie 2000zł (tyle aktualnie na razie jestem wstanie przeznaczyć na nowy sprzęt). Jeżeli chodzi o podzespoły, prosiłbym pisać takie aby możnaby spokojnie ulepszyć sprzęt tak za pół roku. Przedewszystkim interesuje mnie aby działały dobrze takie programy jak: Adobe Photoshop cs5, Adobe Illustrator CS5, AutoCad, ArchiCad, 3dsmax, jeżeli chodzi o gry nie mam tu (tak myślę) wygórowanych wymagań, chciałbym pograć w takie gry jak: PES 2012, FIFA MANAGER 12, GTA IV. Fajnie by było gdyby gry chodziły jak na najwyższych detalach, jednak wiem że 2000zł to nie jest kwota którą można na razie poszaleć. Ewentualnie zaproponujcie część podzespołów b. dobrych (procesor, ram, zasilacz), a słabszą kartę graficzną którą będę mógł wymienić np. za pół roku. Piorytetem jednak jest działanie tych programów które wymieniłem, w gry gram od czasu do czasu. Sorry że chcę tak zwanego od Was "gotowca", ale jak pisałem wcześniej w nie których rzeczach gubię się i nie jestem wstanie dobrać zbyt dobrego sprzętu. Dzięki z góry za pomoc jeżeli będziecie chcieli dodatkowych informacji piszcie postaram się szybko odpowiedzieć :P