Skocz do zawartości

Zdjęcie

Grafika i Ram

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Tinuch

Tinuch

Nowy

• 3 postów

Napisano 19 01 2008 - 13:21

Witam Serdecznie! Na dniach muszę kupić kartę graficzną na slocie PCI-E oraz pamięć Ram. Z racji że mój komputer nie jest nowy nie wiem jak ją dobrać. Chodzi o to że jest jakiś przelicznik pci, a ja nie szczególnie sie w tym łapie mimo że czytałem, ale wolę spytać kogoś kto wie lepiej ode mnie. Moja płyta główna to Fujitsu siemens scenic C600. Dopiero jakiś czas temu, po rozebraniu komputera dowiedziałem się że specyfikacja która dostałem od komputera jest zła, a w internecie nie moge jej znaleźć. Więc jaką kartę graficzna mogę dobrać (chodzi o parametry) i jeżeli ktoś wie to może polecić jaki model kupić. Kolejna sprawa jest taka, że mam w komputerze 512 mb ram 266 mhz, i pytanie czy mogę zamiast niego włożyć np 1gb DDR2 667 mhz ? I ile mogę max ramu w niego włożyć ? Z góry dziękuje za odpowiedzi , pozdrawiam wszystkich

P.S. Post ten zostawiłem tak ze na innym forum, ale spotkał się z małym zainteresowaniem. :)

• 0

#2 weberpc

weberpc

Nowy

• 1 postów

Napisano 21 01 2008 - 15:40

Witam Serdecznie! Na dniach muszę kupić kartę graficzną na slocie PCI-E oraz pamięć Ram. Z racji że mój komputer nie jest nowy nie wiem jak ją dobrać. Chodzi o to że jest jakiś przelicznik pci, a ja nie szczególnie sie w tym łapie mimo że czytałem, ale wolę spytać kogoś kto wie lepiej ode mnie. Moja płyta główna to Fujitsu siemens scenic C600. Dopiero jakiś czas temu, po rozebraniu komputera dowiedziałem się że specyfikacja która dostałem od komputera jest zła, a w internecie nie moge jej znaleźć. Więc jaką kartę graficzna mogę dobrać (chodzi o parametry) i jeżeli ktoś wie to może polecić jaki model kupić. Kolejna sprawa jest taka, że mam w komputerze 512 mb ram 266 mhz, i pytanie czy mogę zamiast niego włożyć np 1gb DDR2 667 mhz ? I ile mogę max ramu w niego włożyć ? Z góry dziękuje za odpowiedzi , pozdrawiam wszystkich

P.S. Post ten zostawiłem tak ze na innym forum, ale spotkał się z małym zainteresowaniem. ;>

Najlepiej wez instrukcje obslugi od plyty gl. Powinienes ja dostac razem z kompem. Szczerze powiedziawszy to nie znam plyty Fujitsu-siemiens. Raczej Twoj komputer tak sie nazywa. Jesli chodzi o RAM to bedzie pasowac tylko DDR1 - 266 MHZ - prawdopodobnie do 400MHz ale glowy osbie nie dam uciac dopoki nie przeczytasz modelu plyty glownej z instrukcji.

• 0

#3 Tinuch

Tinuch

Nowy

• 3 postów

Napisano 22 01 2008 - 13:33

Dzieki za odpowiedz. Sprawa jest taka ze nie mam zadnych papierow od komputera, bo ich po prostu nie dostalem... jezeli cos mozesz powiedziec to spojz tutaj, zostawilem ten sam post tylko wiecej powiedzialem http://www.forumpc.pl/index.php?showtopic=34851
  • 0

#4 ryba1983

ryba1983

Zaawansowany użytkownik

• 677 postów

Napisano 22 01 2008 - 15:27

Twój komputer ma dwa sloty pamięci i obsługuje DDR DIM PC2100(266MHz) maksymalnie 2GB:
http://www.allegro.pl/4302_pc2100_266mhz_....&view=gtext

Co do grafiki to posiada zintegrowaną kartę i nie ma wejścia AGP, ani tym bardziej PCI-E żeby podłączyć inną więc niestety niema możliwości włożenia jej.
  • 0

#5 Tinuch

Tinuch

Nowy

• 3 postów

Napisano 22 01 2008 - 16:15

No to pieknie ;) Czyli nie mam mozliwosci wlozenia karty graficznej... dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych