Skocz do zawartości

Zdjęcie

Gotujacy sie Sprzęt

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 RonyPL

RonyPL

Początkujący

• 11 postów

Napisano 25 05 2007 - 16:41

Witam wszystkich odwiedzających ten temat, na wstępie mojego pytanie do szanownych Formowiczów powiem ze już wiele widziałem usterek PC, ale ta mnie zaskoczyła , wiec proszę o pomoc z góry dziekuje.:)

Mam zasilacz 400W firmy I-BOX z systemem PFC

Powiem krótko, po 15 minutach pracy na moim PC AMD Semprom 2.8+ GHz z firmowym wiatrakiem, jest juz 55stopni a jak odpale gre America's Army czy nawet takiego Counter Strike to radiator jest strasznie goracy nie da sie go dotknąć. A zasilacz to szkoda mowic ciesze sie ze nie zapalilo sie nic bo duzo nie brakuje do spalenia sie lub zapalenia jak mnielem ATI radeona 9550 128/128 to spoko było a gdy kupilem jakieś 3 tygodnie temu Palit Geforce 7300GT Sonic 400/1000 256/128 to zasilacz zawsze jest po 30 minutach goracy a teraz dolonczyl procek powiedzcie co to moze byc powiem ze grafa jest pod AGP slota POMOCY PISZCIE NA GG NAWET JAK MOZECIE TO WAZNE :D

• 0

#2 Jotgie

Jotgie

Zorientowany

• 905 postów

Napisano 25 05 2007 - 18:22

(...) a teraz dolonczyl procek powiedzcie(...)

No dobrze, 55 stopni to jeszcze nic wielkiego.

radiator jest strasznie goracy

tzn jak gorący? Bo 70 stopni od biedy jest też jeszcze do zaakceptowania przy dużym obciążeniu rdzenia!
Podaj jakieś konkretne temperatury chociażby ze Speedfana.

• 0

#3 RonyPL

RonyPL

Początkujący

• 11 postów

Napisano 25 05 2007 - 20:57

Sprawdzałem i mam 55 stopni , jak włączę grę jakakolwiek to powyżej 60 wskakuje. A chce powiedzieć ze osłonę obudowy mam ściągniętą wiec jest przewiew hehe zasilacz jest gorący ale proce jak nigdy sie grzeje, nieraz po 3-10 dni chodził nie wyłączany i grało sie ściągało z torentow itd i było ok a teraz cosik nie tak takie temperatury 55,58,60+ moze wiatrak pada albo pasta do bani jest bo dawałem tydzień temu do serwisu i może pastę do bani dali heh nie wiem co sie dzieje poradź co mam zrobić lub co mam zmienić :)
  • 0

#4 meesha

meesha

Zaawansowany użytkownik

• 527 postów

Napisano 28 05 2007 - 11:37

Jeśli potrafiłbyś sam wymienić pastę termo na procu nie obawiając się o uszkodzenie procka to jak najbardziej. Umiejętność prawdiłowej obsługi procków na socket a posiadła bardzo nieliczna grupa serwisantów, większość to leszcze. Wskazówki jak to robić:

http://youtube.com/watch?v=rzsN03AZGA0&...ted&search=

Czy zasilacz też się grzeje? Zobacz czy jego wentylator się nie zatarł. Jeśli nie, to chyba powoli będzie kres jego możliwości. Proponuję wymianę na coś mocniejszego.
  • 0

#5 niedzielaxxx

niedzielaxxx

Obserwator

• 7 postów

Napisano 01 06 2007 - 12:57

Kiedyśto ja miaęlm athlona 1400 mHz i geforce mx200 32mb i procek miał nawet do 80stopni i zmieniłem wiatrak na monstrum normalnie ogromny z plytką miedzianą i spadło mi tylko o 10 stopni temp. Więc sięnie przejmuj bo mi chodził komp nawet jak miał 80 stopni ale siępoprostu zwieszał częściej:P Zostaw obudowę otwartą a najlepiej idź do komputerowego i zapytaj czy nei da sięz tym cośzrobić:D Dopuki nie zacznie Ci śmierdzieć z kompa to nei masz sięczym przejmować:D
  • 0

#6 71proste

71proste

Zaawansowany użytkownik

• 1 009 postów

Napisano 01 06 2007 - 18:23

Jak bym byl moderatorem tego forum to bym Cie zbanowal za ta beznadziejna odpowiedz

Dopuki nie zacznie Ci śmierdzieć z kompa to nei masz sięczym przejmować

swoja droga uzywasz wogole spacji??

RonyPL:proste rady

1)wylacz kompa i przeczysc wszystkie radiatory i wentylatory,mozesz to zrobic odkurzaczem
2)wymien paste
3)polepsz cyrkulacje powietrza w budzie
4)zainwestuj w lepsze chlodzenie

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych