Skocz do zawartości

Zdjęcie

Gorąco, zbyt gorąco

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 przemaslaw12

przemaslaw12

Obserwator

• 5 postów

Napisano 28 08 2008 - 14:36

Witam. Żeby nie przedłużać - wymieniłem wszystkie flaki w kompie w maju. Obecna konfiguracja to: płyta- Asus M2N-SLI Deluxe, proc- AMD Athlon 64 x2 5400+, grafa- Galaxy 9600GT Exclusive (fabrycznie podkręcona), zasilacz- ModeCom 400W, dysk- Seagate 250GB Sata 16MB. Otóż problem w tym, że procek, nie wspominając już o grafie, strasznie sie grzeje... kumpel ma Intela C2D 8500 (fakt, ma 3 wiatraki więcej niż ja...) i ten po 3, 4 godzinach intensywnej gry nie grzeje sie mu bardziej niż do 28-30 stopni. Dla porównania u mnie jest wtedy ze 60 :/ kolejna sprawa- graficzne mamy takie same, tyle że on ma z Gainwarda ... ja w stanie spoczynku (Dołączona grafika) mam ok. 50 stopni na karcie, a kumpel 20 ... po 2 godzinkach w Crysisie miałem 70 Dołączona grafika Teraz moje pytanie: czy fabrycznie podkręcone grafy sie tak grzeją ???? i jeszcze jedno: słyszałem że jeżeli chciałbym zamontować wiatrak na bocznej ścianie obudowy zaraz nad wiatrakiem z procesora, to mogą byc z nim problemy (z procem)... czy to prawda ????

thx za wszystkie odpowiedzi, pozdrawiam :)

• 0

#2 forumowicz

forumowicz

Obserwator

• 5 postów

Napisano 28 08 2008 - 16:12

jeżeli Ci się grzeje procek to weź go nasmaruj pastą i zwiększ w biosie obroty wiatraczka. Zamontuj sobie dodatkowy wiatraczek z tyłu obudowy (jest tam specjalne miejsce na wiatraczek) wiatraczek ten ma za zadaie wypychania ciepłego powietrza z komputera

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych