A oto odpowiedz dla zainteresowanych ku przestrodze ! z pomocy gogabyta !
Witam
PCI Express 2.0 jest kompatybilne w dół, dlatego karta wyposażona w to złącze nie powinna sprawiać problemów ze starszymi płytami, w tym GA-K8NF-9-RH
pozdrawiam serdecznie
Pomoc Techniczna GIGABYTE
Na moje dalsze pytania sugerujące jednak niezgodnośc tych standardów i podania choźby jednej plyty głównej na której ta karta działa otrzymałem odpowiedź !
Witam
Standard PCIe 2.0 jest kompatybilny w dół. Niestety, niekiedy konstrukcja starszych płyt nie umożliwia poprawnej obsługi nowoczesnej karty i tym są spowodowane problemy. Niestety, nie jestem w stanie udzielić Panu 100% odpowiedzi na to pytanie, ponieważ sprawdzić to można tylko i wyłącznie montując taką kartę w danym modelu płyty.
pozdrawiam serdecznie
Pomoc Techniczna GIGABYTE
Wygląda na to że spaprali poprostu gf 8800 gt i niechcą się przyznać i tyle bo jak wytłumaczyć problemy z uruchomieniem jej nawet na nowych płytach pod am2 ? a mój przyklad miałem gf 8600 gt działała ,dla testu włozyłem kiedyś 8800 gts tez działała na 8800 gt nie dziala choć jest sprawna

! wdalszym ciągu nie wiem jaka plyte kupić na 939 ???
Ale nie odpowiedziałes na pytanie: podłączałeś czy nie? Bo piszesz że karta leży więc domyslam się ze już ją masz, może wystarczy trochę kombinacji żeby ją uruchomic. Jeśli nie to płyty na NForce powinny dac sobie z tym radę.
Tak podlączlem w biosie się nie uruchamia po długie drodze wymianie zasilacza itd dopiero na forumach doczytałem że są z gf 8800 gt ogromne problemy ! sprawdziałem na płycie am2 działa !