Skocz do zawartości

Zdjęcie

Geforce 8800 GT niebieske artefakty i zwis

• Zamknięty Temat jest zamknięty
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Znistuesk

Znistuesk

Początkujący

• 12 postów

Napisano 13 05 2008 - 23:47

Witam ;)

Odrazu napisze jaki mam sprzet.

Zasilacz: Chieftec 560w
Plyta: glowna Asus P5K-E/Wifi-AP
Ramy: 4xGeil 1GB DDR2 (obecnie pracuje na 3 kosciach)
procek: Core 2 duo E6850
Grafika: Gigabyte Geforce 8800 GT

Hmm nie wiem co jeszcze jest istotne, jakby co to dopisze.

Sytulacja wyglada tak. Przeinstalowalem windows (na XP 32 bit) i bez instalacji sterownikow wszytsko dziala cacy.
Zainstalowlaem nowe sterowniki grafiki i podczas normalnej pracy np .odpalenie IE czy filmu, pojawiaja mi sie niebieske kropeczki czasami sie ruszaja czasami nie i obraz pod sie nie zmienia. Czasami komp sie wiesza czasami slysze ze muzyka nadal gra bez przeszkod. Okazyjnie bluescreen.

Miezylem temperatury i wszytsko bylo w porzadku. Sprawdzalem nawet palcem podczas pracy. Formatowalem i instalowalem od nowa 2 razy z ruznymi kombinacjami sterownikow.

Jako ze nie moglem tak pracowac kupilem najtansza karte jaka byla pod reka PX 7600 GT zainstalowalem i dziala bez problemow.

U kolegi podlaczylem ta 8800gt i taki sam efekt byl.

Jak myslicie co to moze byc ? Zasilacz jest dosyc nowy i pracowal wczesniej w identycznej konfiguracji bez problemow. Czy mozliwe ze z czasem sie zepsul ?
A moze to defekt karty ?

Help me!

• 0

#2 Daniel W.

Daniel W.

Stały użytkownik

• 259 postów

Napisano 14 05 2008 - 09:12

Moim zdaniem to grafika,a raczej jestem tego pewnien..Jezeli masz gwarancję leć odrazu ;)

pozdrawiam
Daniel

• 0

#3 Znistuesk

Znistuesk

Początkujący

• 12 postów

Napisano 14 05 2008 - 13:14

Na szczescie mam.. ironicznie ta karte dostalem jakis czas temu w zastepstwie za stara ktora tez byla na gwarancji i zdechla ;) heh.
  • 0

#4 Znistuesk

Znistuesk

Początkujący

• 12 postów

Napisano 16 05 2008 - 17:51

Witam.

Uzywam jakis czas tej karty i ostatnio podaczas ladowania Biosa mialem Zwis. Po resecie dziala ok. (z poprzednia karta tez sie czasami tak dzialo)

Zrobilem Test ramow memtestem i test HDD i nic nie wykrywa.

W pc probe i SpeedFan mam wartosci:

Vcore: 1,17V
+12C: 11,19V
AVcc: 3,33V

Dodatkowo temperatura AUX pokazuje 127C!Dołączona grafika! ale to moze blad pomiarow.

Moze mi ktos pomuc zrozumiec te napiecia ? i jesli cos jest zle to prosze o pomoc. Nie wiem jakie powinny byc wartosci ale wydaje mi sie ze sa za male.
  • 0

#5 Mechanoid

Mechanoid

Nowy

• 0 postów

Napisano 16 05 2008 - 18:02

Skoro piszesz ze karte podlaczyles u kolegi bylo tak samo, czyli zapewne jets oczywiste ze to cos z karta, jesli jest gwarancja to do serwisu...
  • 0

#6 Znistuesk

Znistuesk

Początkujący

• 12 postów

Napisano 16 05 2008 - 18:10

No karta nie dziala. To racja i wybieram sie do serwisu.

Ale zaczynam miec pewne inne problem z ta nowa. Wiec chce sie zorientowac czy cos sprzetowaego moglo uszkodzic karte.

Moge prosic o pomoc w interpretowaniu Vcore ? Pod biosem jest 1,3V ale co jakis czas spada na sekunde na 1,28V nie wiem czy to ma znaczenie.

Troszeczke poza tematem, wiem, ale jesli cos z tego moze spowodowac uskoczenie karty to dopisalem dalej tutaj.

Ewentualnie muglby mi ktos polecic jakis test do plyty glownej ?

• 0

Zobacz więcej tematów z tagiem: ASUS P5K-E

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych