...A właściwie jej brak... Otóż żaden program (SpeedFun; Everest; GPU-Z) dosłownie żaden, nawet dołączony wraz z płytą GamerHUD nie chce mi pokazać temperatury karty graficznej

Nie wiem, może to brak czujnika, a we wmiarę świeżej karcie powinien chyba owy się znajdować... Kupiłem panel i podłączyłem jego "termometr" do karty (nie wiem czy w dobrym miejscu) i coś tam wyświetla (a konkretnie 32*C w spoczynku a w wymagających grach ok 40-43*C) Chciałbym jednak sprawdzić programem czy występuje jakiś większy "uchyłek"... Podobny problem mam z prockiem, w BIOS'ie pokazuje (-> system temperature 32*C, i tyle wyświetla mi panel, ale tez nie wiem gdzie go konkretnie podłączyć i CPU temperature 42*C)...
Moglibyście mi powiedzieć jakim programem mógłbym jeszcze sprawdzić temperature, lub gdzie konkretnie połorzyć te "sondy", które mają ją sprawdzić?
W tej chwili jeden mam podłączony do stopki radiatorka karty graficznej, a drugi gdzieś między Heat-Pipe'y a stopkę procka "wsadziłem"... Bardzo proszę o pomoc...