Skocz do zawartości

Zdjęcie

GeForce 7600GS poprawienie wydajności...

• Zamknięty Temat jest zamknięty
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 rolek

rolek

Nowy

• 2 postów

Napisano 27 01 2008 - 15:27

Witam!

Z góry napisze, że jestem nowy na tym forum i jeżeli temat jest w nieodpowiednim temacie proszę, aby moderator przeniósł go tam gdzie trzeba ;]

Otóż chodzi o wydajność Gigabyte GeForce 7600GS...

W internecie jest pełno informacji o tym modelu, jednak moja 'przygoda' z komputerami zakończyła się wraz z wydaniem Radeona 9600pro którego miałem przed owym GF. Jednak pomimo tak dużej ilości danych, po prostu gubię się w tym wszystkim...

Radeona wywaliłem bo zaczynały się dziać z nim różne nie ciekawe rzeczy. Jako, iż byłem w nagłej potrzebie nie miałem zbytnio czasu na szukanie nowej grafiki i udałem się do komputronika gdzie kupiłem 7600GS.

Jak już się pewnie domyśliliście mam płytę główną z AGP.

W międzyczasie zrobiłem reinstall systemu, pograłem sobie w jakieś nowsze gry no i jednak czuje, że grafa chyba nie wyrabia... Pomiędzy Radeonem a GF jest kolosalna różnica wydajności jak dla mnie.

No i teraz pytania...

- Temperatura grafiki podczas przeglądania stron www itp. czyli po prostu zwykłej pracy wynosi około 76 stopni. Podczas grania temperatura wacha się w okolicach 90 stopni... Czy to normalna temperatura ??
- Jakie pamięci posiadam ? Chodzi o prędkość... Jak to sprawdzić ?? Nazwa kodowa to G73GSAGP,
- Czy można spróbować podkręcić kartę na standardowym chłodzeniu ? Czy lepiej kupić coś innego ? Najlepiej to jakby ktoś rzucił propozycje z allegro ;]
- Radiator sobie przepolerowałem, żeby nie był taki chropowaty, paste nałożyłem jakąś no name... Dlatego jaką paste najlepiej nałożyć ?

Mój komputer:

Procesor : AMD Sempron 2400+ 1666MHz (temperatura 47 stopni podczas spoczynku),
Pamięć RAM: 512 MB Infineon 3.0-3-3-8 (planuje zakupić jakąś kość 1GB, co polecacie ?),
Płyta główna: ASROCK K7VT4A,
Zasilacz: MODE COM 280W (napięcia ma troche niskie, więc pewnie też trzeba go wymienić...),

To by było chyba na tyle.

Pozdrawiam

• 0

#2 wncvirus

wncvirus

Leń !

• 851 postów

Napisano 29 01 2008 - 01:46

Ad 1.Temperatura dobra
Ad 2. DDR2 (128bit) , taktowanie pamięci 800 MHz
Ad 3. Możesz podkręcać i ja osobiście bym kupił dodatkowe chłodzenie na nią ale pamiętaj że Twój nie jest najwyższych lotów.

• 0

#3 Nurek

Nurek

Nie ma jutra bez komputra

• 3 586 postów

Napisano 29 01 2008 - 11:36

7600GS jest sporo wydajniejszy od Radeona 9600Pro więc powinienes odczuć różnicę. Waskim gardłem u ciebie moze być nie za mocny procesor i stosunkowo mała ilość ramu
  • 0

#4 rolek

rolek

Nowy

• 2 postów

Napisano 04 02 2008 - 01:29

Jeszcze jedno pytanie...

Da rade sflashowac na 7600 GT ?
  • 0

#5 frusty333

frusty333

Początkujący

• 142 postów

Napisano 07 02 2008 - 23:36

ja bym kupil mocne chlodzenie i zrobil VMODA, tak jak mowi nurek - to nie grafa nie wyrabia tylko RAM.

• 0

Zobacz więcej tematów z tagiem: wydajność komputera

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych