Chcę powiedzieć że nie tuningowałem karty, jedynie miałem zainstalowany program załączony do płyty V-tuner 2; no i taktowania powinny być takie jak w instrukcji 300/1000 i takie są, ale zauważyłem coś co sprawiło że prawie osiwiałem:

Nie wiem skąd takie wysokie taktowanie rdzenia pamięci (nie można było tego zmienić; chociaż vtuner pokazywał normalne parametry) - w tym że nie wiem czy to mogło by mieć wpływ - BO PODKREŚLAM NIE TUNINGOWAŁEM karty; problem wyskakuje od niedawna; niezależnie od tego czy zainstaluję sterowniki nvidii od numeru 5x.xx do najnowszych 9x.xx
poza tym komunikat o 2 GHz pojawił się na najnowszych sterownikach 93.71 zaś na starszych jest normalnie 300/1000 (bo to jest dynamiczne) 300 dla trybu 2D - 500 dla 3D; w międzyczasie v-tuner cały czas wskazywał normalne zdrowe wartości
Wiem że możecie stwierdzić że to wina zasilacza ale podkreślam że komunikat nie pokazywał się przez cały rok! *pojawił się za 1x jak nie podłączyłem wtyczki od zasilania
mój komputer:
płyta: asus p4s8x-x, 1 GB ram, WD 80 GB, MAXTOR 40 GB, dwie nagrywarki: DVD liteon, CD Liteon, dodatkowo: tablet, drukarka, myszka, klawiatura - zasilacz 300 WAT
CHCĘ POWIEDZIEĆ ŻE NIC NIE PODŁĄCZAŁEM OD PONAD PÓŁ ROKU DO KOMPUTERA (prócz odtwarzacza mp3 ale to was guzik obchodzi)
Chcę wiedzieć co się stało, czy zasilacze mogą się zużywać?
A jeżeli tak to jak to sprawdzić?
Bo na jakiej zasadzie, z dnia na dzień jeżeli komputer działa przez rok - wyskakuje komunikat że 300 WAT w zasilaczu to mało, no zgroza normalnie, toteż co ja mam robić?
PROSZE O POMOC

Temat jest zamknięty