Skocz do zawartości

Zdjęcie

GF 7600 GS

• Zamknięty Temat jest zamknięty
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 budzil

budzil

Początkujący

• 44 postów

Napisano 28 03 2008 - 20:53

Witam.

Jak w temacie mam GF'a 7600 GS na AGP i moja karta oblewa test stabilności w programie Video Cart Stability Test. wyskakuje okienko ze gdy bawiłeś sie w OC to zmniejsz ustawienia i jeszcze raz zrób test. No i jeszcze występują przycięcia w Gothicu 3 oraz momentami białe podłużne pasy migają ale to tylko momentami.

i Tu moje pytanie czy może to być wina kiepskiego zasilacza od iboxa? a może to kres karty ?

• 0

#2 Gość_unitraxxx_*

Gość_unitraxxx_*

Napisano 29 03 2008 - 14:15

karta pewnie pasywna(niema wiatraka) jeśli tak to jej dodaj jakiś wiatrak- przykręć na radiator

ibox to bardzo zły zasilacz porównywalny "jakościowo" z codegenem- bezwzględnie do wymiany

miejmy nadzieję że do tej pory jeszcze nie uszkodził graficzki i problemy miną po wymianie zasilacza i założeniu wentylatora

• 0

#3 budzil

budzil

Początkujący

• 44 postów

Napisano 29 03 2008 - 16:37

jak najbardziej aktywne chłodzenie na karcie, seryjne od palita i slot nizej revoltec 8 x 8.

Wlasnie mam zamiar dokupic HDD i przy okazji kupic zasilacz Chifteca http://www.allegro.pl/item335976680_zasila...a_fvat_wwa.html
bedzie to dobry zakup ?

ewentalnie jezeli jest cos lepszego w cenie tego Chifteca to prosze o podanie aukcji allegro czy jakiegoś sklepu.
  • 0

#4 timmy

timmy

Zaawansowany użytkownik

• 624 postów

Napisano 29 03 2008 - 16:45

ten ChiefTec jest najlepszy wtej cenie:)

bierz go
  • 0

#5 Gość_unitraxxx_*

Gość_unitraxxx_*

Napisano 29 03 2008 - 17:10

ten chieftec to jest dobry do nowych kompów bo ma mocną linię 12v. a niewiadomo jakim procesorem dysponuje autor wątku- może to jakiś athlon na socket a ? wtedy potrzeba by jakiegoś zasilacza co ma mocne linie 3 i 5v oraz średnio mocną linię 12v ( co podobnego do taganów u01)
  • 0

#6 budzil

budzil

Początkujący

• 44 postów

Napisano 29 03 2008 - 20:16

Mam Athlona 3000+ na sockecie 939, ten chiftec bedzie sie nadawał?
  • 0

#7 budzil

budzil

Początkujący

• 44 postów

Napisano 31 03 2008 - 21:03

przepraszam za drugi post z rzędu ale potrzebuje odpowiedzi na stawione pytanie aby szybko zamówić zasilacz z allegro.

Chciałbym dodać ze przed wakacjami chciałbym wymienić środek PC'ta i jeżeli zasilacz pozwalałby mi pracować na tych podzespołach i z jakimś core duo to było by fantastycznie.
  • 0

#8 Nurek

Nurek

Nie ma jutra bez komputra

• 3 586 postów

Napisano 02 04 2008 - 08:37

Tak, będzie się nadawał, C2D też pociągnie, pytanie jeszcze z jaką grafiką, ale jak z czymś pokroju 8800GT/GTS to bez problemu
  • 0

#9 budzil

budzil

Początkujący

• 44 postów

Napisano 02 04 2008 - 11:53

Dzięki Nurek, co do podkręcania o którym pisaliśmy w innym temacie założonym przeze mnie dopiero zacznę gdy kupie tego chifteca bo w necie lookalem tez kilka rożnych stron no i wskazane było mieć markowy, stabilny zasilacz.

Dziękuje Ci jeszcze raz :)

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych