Skocz do zawartości

Zdjęcie

Freezer 64 PRO + ARCTIC SILVER 5 = duża temperatura?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 mafioz

mafioz

Nowy

• 1 postów

Napisano 10 05 2007 - 21:55

Witam!
Niedawno kupiłem sobie chłodzenie ma mojego procka AMD Athlon 3500+ AM2, właśnie tego Freezer 64 PRO z pastą ARCTIC SILVER 5 wszystko zamontowałem, pasty nie dałem dużo ani mało w sam raz, włączam kompa i tu temperatura 45-46 stopni przy 2200 obrotach, a na boxowym chłodzeniu miałem tylko 39-40 stopni, czym to może być spowodowane?

PS Procesora narazie nie podkręcałem ale miałem taki zamiar z kupnem tego chłodzenia ale temperatura się zwiększyła Dołączona grafika
Proszę o pomoc!

• 0

#2 meesha

meesha

Zaawansowany użytkownik

• 527 postów

Napisano 11 05 2007 - 21:06

http://www.arcticsilver.com/ins_route_step2amdas5.html - wybierasz lewy dolny, ściągasz i montujesz chłodzenie zgodnie z instrukcjami

fryzjer nie miał przez przypadek preaplikowanej pasty? na tył obudowy założyłeś wentyl wywiewowy? on bardzo wspomaga fryzjera

• 0

#3 Lanc

Lanc

Początkujący

• 28 postów

Napisano 19 05 2007 - 23:39

Freezarka jest dobrze dociśnięta do CPU ? Nie zrobiło się ostatnio cieplej (temp otoczenia) ? To też pośrednio może wpływać na wydajność. Co do aplikowania pasty najlepiej rozsmaruj równomiernie pastę po powierzchni całego IHS'a, pasty ma być tyle, żeby lekko zakryła cały CPU.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych