Skocz do zawartości

Zdjęcie

Formatowanie stoi w miejscu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Prze93mo

Prze93mo

Początkujący

• 53 postów

Napisano 04 04 2008 - 17:29

Witam, tak się złożyło, że trafił w moje ręce Maxtor 8GB, 7200RPM - idealny dla mnie pod Windowsa. Niestety, nie mogę go sformatować. Próbuje tak, że wkładam przy włączaniu płytę, tam jest komunikat - Naciśnij dowolny klawisz aby spowodować rozruch...itd...
Więc potem ENTER, by zainstalować Win, potem F8 (akceptuje umowę) no i teraz mam widoki partycji, jak chcę go sformatować to proces stoi ciągle na 0% i nic. Jak by go sformatować ???

Do tego, zaraz przy włączeniu komputera, kiedy jest Detecting IDE Drives, to ten dysk normalnie się wyświetla, natomiast w Moim Komputerze już go nie ma...

Pomocy !

• 0

#2 Marko_

Marko_

Stały użytkownik

• 279 postów

Napisano 04 04 2008 - 20:34

Domniemam że zworki są dobrze ustawione i taśmy są prawidłowo podpięte. Uruchom instalatora XP usuń partycje, złóż nowe i sformatuj, drugim sposobem jest uruchomienie Linuxa np: Ubuntu (płyta bootowalna) i z jego poziomu sformatuj partycję (program QParted).

• 0

#3 Prze93mo

Prze93mo

Początkujący

• 53 postów

Napisano 04 04 2008 - 20:43

Taki noob jeszcze nie jestem :/ Tak, wszystko dobrze podpięte...

Co do kasowania partycji, robiłem tak, usuwałem, robiłem nową, potem format i dalej to samo. A w Kubuntu jak i w Windowsie w ogóle tego dysku nie widzi... (Choć przy starcie się pokazuje)
  • 0

#4 Marix125

Marix125

Starszy:

• 1 394 postów

Napisano 04 04 2008 - 20:49

Użyj programu WDClear. Link znajduje się tutaj KLIK Masz tam również instrukcję.

• 0

Zobacz więcej tematów z tagiem: formatowanie komputera

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych