Witam, tak się złożyło, że trafił w moje ręce Maxtor 8GB, 7200RPM - idealny dla mnie pod Windowsa. Niestety, nie mogę go sformatować. Próbuje tak, że wkładam przy włączaniu płytę, tam jest komunikat - Naciśnij dowolny klawisz aby spowodować rozruch...itd...
Więc potem ENTER, by zainstalować Win, potem F8 (akceptuje umowę) no i teraz mam widoki partycji, jak chcę go sformatować to proces stoi ciągle na 0% i nic. Jak by go sformatować ???
Do tego, zaraz przy włączeniu komputera, kiedy jest Detecting IDE Drives, to ten dysk normalnie się wyświetla, natomiast w Moim Komputerze już go nie ma...
Pomocy !
Formatowanie stoi w miejscu
Rozpoczęty przez
Prze93mo
, 04 04 2008 17:29
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 04 04 2008 - 17:29
Napisano 04 04 2008 - 20:34
Domniemam że zworki są dobrze ustawione i taśmy są prawidłowo podpięte. Uruchom instalatora XP usuń partycje, złóż nowe i sformatuj, drugim sposobem jest uruchomienie Linuxa np: Ubuntu (płyta bootowalna) i z jego poziomu sformatuj partycję (program QParted).
Napisano 04 04 2008 - 20:43
Taki noob jeszcze nie jestem :/ Tak, wszystko dobrze podpięte...
Co do kasowania partycji, robiłem tak, usuwałem, robiłem nową, potem format i dalej to samo. A w Kubuntu jak i w Windowsie w ogóle tego dysku nie widzi... (Choć przy starcie się pokazuje)
Co do kasowania partycji, robiłem tak, usuwałem, robiłem nową, potem format i dalej to samo. A w Kubuntu jak i w Windowsie w ogóle tego dysku nie widzi... (Choć przy starcie się pokazuje)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych