Formatowanie dysku i instalacja nowego XP
Napisano 21 02 2008 - 17:48
Pozdrawiam
Napisano 21 02 2008 - 20:22
Sprobuj usunac partycje i zrobic je od nowa
tylko o to chodzi, że mogę usunąc tylko partycję z dysku D a z C nie pozwala
poza tym gdy chcę usunąc tą partycję pojawia się komunikat o tym, ze nie można usunąć tej partycji, bo są tam tymczasowe pliki instalacyjne i można usunąc tylko partycję D
Napisano 21 02 2008 - 21:54
sciagnij sobie z netu program o nazwie G-BOOT wersje z obrazem
utworz plytke bootujaca w nero z tym programem
przestaw w biosie odczyt z cd jako pierwszy, uprzednio umieszczajac juz gotowa cieplutka jeszcze plytke z G-BOOTEM
F10 i reset kompa
jesli poprawnie wypaliles plytke to powinien sie uruchomic program
jak sie uruchomi to trzeba mu kliknac enterem z posrod dlugiej listy opcji, zeby sie automatycznie skonfigurowal
potem sie ustawia chyba jezyk na angielski
a pozniej to juz startuje programik i raczej powinienes sobie dalej w nim poradzic bo interfejs ma dosc prosty(wystarcza podstawy angielskiego)
2 sposob
uruchom kompa z obsluga cd romu w dosie , najlepiej cd z instalka windowsa 98se, zaopatrz sie w dyskietke lub plytke z partition magic i sprobuj partition magikiem usunac partycje calkiem a potem pozakladac nowe partycje, tylko tutaj do uruchomienia partition albo trzeba mies Dosa navigatora, albo znac odpowiednie komendy dosowskie, bo sam partition dziala juz z mycha
Pozdrawiam
Napisano 21 02 2008 - 23:41
1 sposob duzo prostrzy od drugiego:
sciagnij sobie z netu program o nazwie G-BOOT wersje z obrazem
utworz plytke bootujaca w nero z tym programem
przestaw w biosie odczyt z cd jako pierwszy, uprzednio umieszczajac juz gotowa cieplutka jeszcze plytke z G-BOOTEM
F10 i reset kompa
jesli poprawnie wypaliles plytke to powinien sie uruchomic program
jak sie uruchomi to trzeba mu kliknac enterem z posrod dlugiej listy opcji, zeby sie automatycznie skonfigurowal
potem sie ustawia chyba jezyk na angielski
a pozniej to juz startuje programik i raczej powinienes sobie dalej w nim poradzic bo interfejs ma dosc prosty(wystarcza podstawy angielskiego)
2 sposob
uruchom kompa z obsluga cd romu w dosie , najlepiej cd z instalka windowsa 98se, zaopatrz sie w dyskietke lub plytke z partition magic i sprobuj partition magikiem usunac partycje calkiem a potem pozakladac nowe partycje, tylko tutaj do uruchomienia partition albo trzeba mies Dosa navigatora, albo znac odpowiednie komendy dosowskie, bo sam partition dziala juz z mycha
Pozdrawiam
teraz wszystko (prawie) działa. Gdy włączam kompa pojawia mi sie wybór dwóch systemów mimo, że jeden został juz zupełnie wykasowany. Gdy klikam na mój komputer->właściwości->(zakładka)zaawansowane->uruchamianie i odzyskiwanie->ustawienia a w miejscy domyślny system operacyjny sa dwa INDENTYCZNE systemy i nie wiem który odznaczyć??....jak dojść który??
Napisano 22 02 2008 - 13:53
Napisano 22 02 2008 - 19:06
zakladka BOOT.INI->sprawdz wszystkie sciezki rozruchu.
Napisano 22 02 2008 - 21:52
start->uruchom->msconfig
zakladka BOOT.INI->sprawdz wszystkie sciezki rozruchu.
ooooo i właśnie oto mi chodziło....dzięki serdeczne!!
Napisano 23 02 2008 - 00:12
===
Tak, pilem. Duzo.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych