Skocz do zawartości

FlaweQ

OFFLINE Ostatnio: 13 01 2013 00:27
-----

#264898 Komputer strasznie muli(gry ścinają, spadki fps)

Napisane przez viris33 w 22 12 2012 - 10:53

Komputer bez zasilacza ? Czym to zasilasz ? Podaj model i moc zasilacza.
Temperatury podzespołów ? Wklej screen z programu HWMonitor.
Dysk wolny od trojanów/wirusów/robali ?

jak możesz wrzuć też zdjęcie środka obudowy tak aby było widać płytę główną.
  • 1

#264902 Komputer strasznie muli(gry ścinają, spadki fps)

Napisane przez viris33 w 22 12 2012 - 11:27

I takie i takie. Daj screen teraz przy odpalonym samym pulpicie. Następnie zostaw program włączony i pograj coś mocno obciązającego ze 20minut, wyjdz do pulpitu i screen zrób.

Podasz model tego zasilacza ?
  • 1

#264937 Komputer strasznie muli(gry ścinają, spadki fps)

Napisane przez viris33 w 22 12 2012 - 16:36

Model zasilacza pewnie jest z drugiej strony umieszczony wiec musisz zdjąć drugi bok obudowy.
Temperatury są w normie więc OK.
Przyda się zmierzyć napięcia miernikiem oddawane przez ten zasilacz, bo program pokazuje głupoty i ten komputer nie miałby prawa sie uruchomić z takimi napięciami.
  • 1

#264950 Komputer strasznie muli(gry ścinają, spadki fps)

Napisane przez viris33 w 22 12 2012 - 21:14

Więc nie wiem, on był razem z obudową czy dokupywałeś oddzielnie ? Tak czy inaczej aby znaleźć przyczynę wypadałoby podmienić zasilacz więc jak masz możliwość pożycz od kogoś sprawny i pewny zasilacz na czas testów.

Podrzuć jeszcze screen z HDTune - zakładka Health.

Skanowałeś dysk w poszukiwaniu wirusów ? W razie czego przeskanuj cały dysk MalwareBytes Anti Malware, tylko ręcznie zaktualizuj bazę bo po instalacji zapyta czy zaktualizować bazę.
  • 1

#264956 Komputer strasznie muli(gry ścinają, spadki fps)

Napisane przez viris33 w 22 12 2012 - 23:28

Dysk wygląda OK.

Przyczyna może leżeć też w software ale jeśli nie wywala błędów to pomysły mi się kończą.
Jak narazie głównym podejrzanym jest dla mnie zasilacz. A żeby to potwierdzić sprawdziłbym ten zasilacz multimetrem ewentualnie pożyczył od kogoś drugi zasilacz i popracował na nim jakiś czas.
  • 1