Hej,
Jestem tu pierwszy raz i widze, ze nie tylko ja mam problem z dzwiekiem w Viscie.
Otoz odtwarza mi wszystkie filmiki - obraz i dzwiek (najczesciej uzywam Gom Player, bo w WMP nie chodzi mi na Viscie obraz z DiXow).
Problem mam jednak z dzwiekiem w filmikach nagranych aparatem cyfrowym. Wowczas na zadnym programie nie chodzi.
Jak wrzucam filmik na serwer (moj blog) - wszystko jest dobrze, wiec nie jest to kwestia aparatu.
Mam karte dzwiekowa Realtek High Definition Audio, laptopa Asus X51RL - 184.
Sciagam rozne kodeki na chybil trafil i nic. Ktos mial podobny problem? Co robic?
Pzdr.
Thorgal17
Filmiki z aparatu bez dźwięku
Rozpoczęty przez
Thorgal17
, 18 07 2008 13:47
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 18 07 2008 - 13:47
Napisano 18 07 2008 - 19:48
Wylacznie kwestia kodeka w twoim kompie - pytanie: w jakim formacie zapisuje twoj aparat filmy?? Ja mialem taki problem z formatem *.mov
Napisano 18 07 2008 - 22:50
Zainstaluj k-lite - paczkę kodeków to raz (są tam wszystkie niezbędne kodeki, ale wcześniej odinstaluj wszystkie pozostałe), aha zaznacz, że chcesz (podczas instalacji) razem z kodekami zainstalować Windows Media Classic - super aplikacja otwiera mi każdy plik ;-)
Spróbuj odpalić te filmiki Windows Media Classic powinno być ok.
Co do filmów w formacie mov, to musisz jeszcze jeden kodek ściągnąć real time alternative.
Spróbuj odpalić te filmiki Windows Media Classic powinno być ok.
Co do filmów w formacie mov, to musisz jeszcze jeden kodek ściągnąć real time alternative.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych